x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bill Clinton, un autograf la 11 secunde...

Bill Clinton, un autograf la 11 secunde...

19 Mai 2005   •   00:00

Bill Clinton va fi prezent in Romania pentru a participa la lansarea cartii "Viata mea". Aparuta la Editura "Rao", cartea de memorii a fostului presedinte american va fi lansata sambata, 21 mai, la ora 15:30, in magazinul Diverta din Plaza Romania.

Cartea a fost un best-seller in Statele Unite: s-a vandut in 400.000 de exemplare in prima zi si in 2,3 milioane de exemplare in mai putin de un an. Cu aceasta ocazie, Bill Clinton va da nu mai putin de 500 de autografe. Obisnuit cu aceasta operatiune, presedintele, se spune, are o viteza remarcabila: un autograf la fiecare 11 secunde. Securitatea lansarii va fi supervizata de chiar Serviciul Secret. Doritorii pot intra in posesia unui exemplar cu semnatura autorului numai procurandu-si un tichet in valoare de 749.000 de lei din orice magazin Diverta din Bucuresti. Acest tichet va putea fi preschimbat in carte cu autograful lui Bill Clinton in cadrul evenimentului de sambata. Tichetul este nominal, fiecare posesor putand primi un singur exemplar cu autograful presedintelui Clinton.

ISTORIE. La New York, Toronto, Dubai, Tokyo etc., mii de oameni au asteptat la rand sa obtina un exemplar al cartii de 992 de pagini cu semnatura autorului. Fanii devotati au venit de cu noapte, inarmati cu rabdare, scaune pliante si saci de dormit. Unii dintre cititori au venit si au asteptat rabdatori, stiind ca sansa de a obtine un autograf era de nici 20%. La fiecare lansare, numarul de autografe a fost anuntat din timp ca fiind limitat: 1.000 sau 2.000, iar la Bucuresti - 500. Chiar daca Bill Clinton nu a batut recordul lui Jimmy Carter in acordarea autografelor: 700 de autografe intr-o ora sau pe cel al lui Margaret Atwood: 400 de autografe intr-o ora, el atinge "o viteza de un autograf la 11 secunde". De fiecare data cand s-a aflat in mijlocul multimii, cu ocazia lansarii cartilor sale, lui Bill Clinton i-a placut sa faca spectacol. Asa ca sa nu va mirati daca sambata il veti vedea pe fostul presedinte american ca pune mana pe saxofon si-i trage o cantare "live", mai ales ca in librarie se vor afla si baietii de la Nightloosers. Totul va depinde numai de dispozitia de moment a lui Clinton. (Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: arte bill clinton clinton