x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bucureşti vs Ardeal!

Bucureşti vs Ardeal!

de Cassa Loco    |    14 Sep 2007   •   00:00
Bucureşti vs Ardeal!

Comunicatul săptămănii

Am să vă relatez, in răndurile următoare, o păţanie a unui prieten in minunatul club Bamboo.


Am să vă relatez, in răndurile următoare, o păţanie a unui prieten in minunatul club Bamboo.

Omul, clujean get-beget, aflat cu incă doi prieteni in Bucureşti, au vizitat impreună marea atracţie a zoo-ului bucureştean, cuşca bamboo. Desigur că, nefiind in măsură să işi rezerve o masă, au zăbovit lăngă bar, in picioare, urmărind fauna şi evenimentul in sine. In baza gusturilor şi a alegerii au consumat bere, deşi era un singur "model" oferit de club, un model HORECA, servit la 330 ml. Omul, fiind cel care se ocupa de invitaţi, se deplasa la fiecare jumătate de oră spre bar ca să comande bere. La o masă vecină barului, patru gazele incep să ii zămbească omului. Acesta, la răndul lui, le intoarce zămbetul. La următoarea comandă a acestuia, una dintre mimoze ii face semn şi il invită la masă. Acesta, bucurat, se apropie şi intră in următorul dialog:

Tu eşti din Ardeal, nu-i aşa?!

Da (răzănd), dar de unde ştii (uimit)?! Şi tu eşti din Cluj? Ne-am intălnit undeva?

Nu, dar eşti singurul care bea bere din tot clubul...

Ei bine, nu cred că mai are sens să continuu cu reacţia lui, care oricum a fost una de şoc şi ctrl+alt+del, pentru revenirea cu picioarele pe pămănt, dar mi s-a părut una dintre cele mai relevante ipostaze de "me Tarzan - you Jane" sau mioritica eu "din Bucureşti, tu de la ţară"!

Care-i faza?

De cănd reprezintă o ruşine şi un motiv de a arăta cu degetul consumul berii in cluburile de fitze din Capitală? Pănă la urmă de ce se mai vinde bere in clubul cu pricina? Sau in cluburile cu pricina? De ce nu se dă doar GreyGoose, Moet&Shandon, Cristal Brut Champagne ’99 ca să fie bine pentru toate pipitzele aflate la păscut. Am fost şi noi prin zonă de căteva ori, dar mai multe pitzule care trăgeau la ramă sau la o masă cu spumante şi artific in băţ n-am văzut altu’. Incep a mă efervescentiza la tratamentu’ ăsta, capitala vs provincie. De ce? Ca ăia care ţipă sunt exact cei care n-ar trebui să arunce piatra? Că sunt nişte părliţi care s-au aciuat pe aici şi le e ruşine să işi recunoască originile? De-aia??! Toată ţara ştie că, dacă vrei să faci ceva, trebuie să te bucureştenizezi, dar unii o fac şi uită de unde pleacă. Şi ăia dau din cioc mai mult. Ii vezi prin Bambu, trafic, cozi şi cinematografe. Le vezi cum cotcodăcesc jucăndu-se cu Samsungu’ luat pe puncte şi rate, invărtind pe braţ copia genţii pe care şi-o doresc. Nu de alta, dar se potriveşte al dracu’ de tare la paiu negru invărtit in doza deR la 15 lei din discotecă. E foarte dureroasă diferenţa asta falsă, dar obligat impusă intre provincie şi gaura neagră stelară. Să ne scuzaţi că nu ne-am născut toţi pe Magheru, dar am impresia că nu ăia care s-au născut opinează, ci tangenţialii. Şi totuşi e şocant că pănă şi in mediile astea in care fitza e noul RON sunt şi provinciali care inchid note cu patru cifre. Da sunt unii care vin şi inchid note uriaşe, dar acestor oameni li se cunosc originile, dar mai ales numele. Nu prea mai contează că poate sunt din Ardeal sau din altă zonă. Restul, pleava, poate fi luat la mişto. Că nah, nu suntem toţi la nasu’ ăstora care au locuri la colţare. Să ne scuzaţI, vă rugăm! Mai daţi-mi o bere, vă rog, că sunt din Bistriţa!

Publicitate.

×
Subiecte în articol: arte