x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ca$$a Loco - "Iarna ce isi intra in drepturi"

Ca$$a Loco - "Iarna ce isi intra in drepturi"

de Cassa Loco    |    24 Noi 2006   •   00:00

COMUNICATUL SaPTaMANII
Saptamanile trecute, grupul Ca$$a Loco a fost nevoit sa faca ce numai artistii adevarati ca Ana Lesko sau Heaven isi mai permit. Sa isi anuleze aparitia la un eveniment.
COMUNICATUL SaPTaMANII
Saptamanile trecute, grupul Ca$$a Loco a fost nevoit sa faca ce numai artistii adevarati ca Ana Lesko sau Heaven isi mai permit. Sa isi anuleze aparitia la un eveniment.

Si asta evident ca nu din motive cu adevarat intemeiate, cum ca nu ne-ar fi iesit cromoplatinu’ sau manichiura frantuzeasca ar fi crapat, ci doar pentru ca iarna isi intrase in drepturi, conform spuselor unor lucratori la circulatia rutiera si a altor oficialitati ce apar pe la teve. Cu mare parere de rau a trebuit sa sunam organizatorii evenimentului, eveniment ce isi avea destinatie tocmai Piatra-Neamt, sa ii anuntam ca suntem obligati sa facem cale intoarsa pe undeva prin popasul Oituzului, pentru ca "drumarii" fusesera luati pe nepregatite de cei 5 cm de zapada varsati parca la vrajeala. In mai putin de jumate de ora, sarpele aflat in asteptare, cardul de masini ce se pregateau sa treaca Oituzul se facuse de 5 km, iar masinile de deszapezire, camioanele cu nisip si tractoarele erau cu miile, gata sa intervina. Ce ne-am mai fi dorit sa vedem: actiune, lupta cu nametii, miscare, chiar cu pretul a catorva minute bune pierdute. Dar, ne scuzati, din parti!

Am facut noi cale intoarsa, evident mergand de la Tg. Secuiesc pana la Brasov, din aceleasi motive, doar vreo doua ore. Gandindu-ne ca totusi se actioneaza doar pe traseele mai importante, ne bucuram sa depasim Brasovul si sa ne inscriem pe marele DN1. Dar stupoare. Nici un echipament, nici un camion, tractor, personaj rupestru care arunca cu o lopata nisip NaCl dintr-o bena. Doar un card lung de autoturisme, care inaintau cu 10 km/h si se tarau printre celebrele statiuni montane. Ce ne-am fi dorit atunci sa vedem si noi o coloana oficiala, una bucata Tariceanu sau Basescu, aflat in mare tromba spre Predeal sau Azuga la vreo intalnire cu vreun urs ori caprior. Ca nah, in ultima vreme se procedeaza cam ca pe vremea raposatului. Vin mai-marii? Covor persan pe Magheru, vopsit cainii si plantat covrigi cu mac in cozi. Din pacate, a trebuit sa inaintam printre zapezile care, repetam, nu erau mai mari de 5-6 cm si sa facem 1 h si 40 de minute de la Brasov la Azuga. La stiri se anuntau inzapeziri grele, trasee blocate si zeci de masini oprite. De ce? Pentru ca, din nou, companiile antamate sa se ocupe de deszapezirea drumurilor faceau altceva. Promptitudinea este un cuvant inventat acum, de cateva luni, si inca nu a ajuns la urechile lor sute. Banutii intra in conturi, chiar lunar, si n-ar avea rost si sens sa cheltuiasca pe niste tone de nisip pe care ar urma sa le arunce pe carosabil. Pai nu mai bine le amestecam cu putin ciment si mai construim cate ceva? De ce atata paguba? Lasa ca participantul la trafic trebuie sa stie ca s-ar putea sa ninga si sa se pregateasca din vreme. Cauciucuri de iarna, lanturi, senile, rabdare si calm. Pentru ca "iarna si-a intrat in drepturi".

P.S. Pana la noi zapezi, nu uitati, stimati conducatori auto, sa va cumparati cele necesare unui trafic de iarna, dar, mai important, nu uitati sa va platiti rovinieta, adica taxa de drum! Astfel va veti inscrie automat la o tragere la sorti, in urma careia castigatorii vor face pene, vor ramane in santuri si vor injura ore in sir! Mult noroc!

×
Subiecte în articol: arte