x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cah vs. Gigea

Cah vs. Gigea

de Luiza Moldovan    |    12 Aug 2005   •   00:00

Ei, acuma si dumneavoastra! Iar incepeti sa-mi plangeti pe umar de "pornografia" din videoclipuri. Iar imi cereti sa iau atitudine. Sa combat la gazeta discursurile naspa, cuvintele care-ncep cu "pi" si cu "fi" si cu... mazar facar, ca nu-mi mai amintesc acuma! Iar incepeti sa-mi infierati in discursuri interminabile ce naspa e muzica noastra romaneasca, de unde vin si incotro se duc fufele-astea de pe la televizor, care apar si dispar, iar imi veniti cu lacrimi in ochi ca sa-mi spuneti ca v-ati saturat.

Auzi? Stiti ce? Una si cu una fuck... aaa... pardon... fac doua, daca nu va place, inchideti televizorul. Ba nu! Aruncati-l pe fereastra. Ia sa va vad cat sunteti de duri! Aveti tupeu? Aveti atata nerv in dumneavoastra, incat sa luati aparatul ala nenorocit care va ocupa locul in dormitor sau in sufragerie sau pe unde-l mai tineti si sa-l aruncati pe fereastra? Sa va reziliati contractul cu societatea de cablu care va ia banii de atata timp? Aveti? E, atunci ce mai vreti?

Stati linistiti, in fotoliile dumneavoastra confortabile si enervati-va, ca la asta sunteti cei mai tari! Si nu va mai dati atat de indignati si nu mai lacrimati aiurea-n tramvai spunandu-mi mie chestiile-astea, ca le stiu! Ma-ntrebati ingrijorati de ce pielea dumneavoastra baga astia "cucu" peste cuvintele porcoase, dar filmeaza indeaproape veveritele fetelor? Care-i spilu’?

E, care-i spilu’? Dac-as sti sa va spun, v-as spune, dar ma tem ca mintea mea refuza sa-nteleaga fenomenele idioate. Si, oricum, ati observat de unii singuri ca porcoseniile din piesele de hip-hop, sa zicem, se-nteleg chiar si cu "cucu" peste ele, asa ca declarati-va satisfacuti: intr-un singur videoclip, ati putut urmari un frumos program artistic si ati dezlegat si cuvinte incrucisate. Pe sistemul "doi in unu", ce mama ma-sii!?

Si pe urma vine o fufa care-si plimba veverita printre blocuri si da din buric, ca sa va nasca dumneavoastra intrebari fundamentale, cum ar fi, de pilda, "de ce «Parazitii» se dau cu «cucu», dar pe cine-stie-ce fatuca d-asta o filmeaza de la veverita-n sus".

De ce cuvintele considerate porcoase sunt "cah" si de ce imaginile cu fete-n chiloti sunt "gigea"? De ce e mai bine sa spui tampenii? De ce nu e bine sa-ti bagi toate cele-n el de sistem? De ce e bine sa spui "Cu tine as zbura de-atatea ori", dar infierezi drastic piesele care vorbesc despre consumul de droguri? Ce, parca eu nu pot sa-nteleg "cu tine m-as sparge-n tampla de-atatea ori"?

Domnilor, domnisoarelor si doamnelor, ce sa va fac eu daca va uitati la videoclipuri? Sa va aruncati televizorul n-ati vrut, acuma indurati! Asta e, n-am ce sa va fuck... aaa... fac! Haideti pa, v-am pupat! Ma duc tai-tai.
×
Subiecte în articol: arte