x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Calendarul de Crăciun al Wacken Open Air, plin de surprize pentru rockeri

Calendarul de Crăciun al Wacken Open Air, plin de surprize pentru rockeri

de Catalina Iancu    |    01 Dec 2010   •   21:17
Calendarul de Crăciun al Wacken Open Air, plin de surprize pentru rockeri
Sursa foto: MIKE NELSON/EPA

140607-.jpgSub sloganul “Moşu’ nu vine de la Pol, ci de la Wacken”, pe site-ul oficial al W:O:A este organizat un concurs cu premii. De asemenea, la final sunt puse în joc două trofee râvnite de orice metalist (o chitară de firmă sau o călătorie la unul dintre festivalurile viitoare). În plus, în fiecare zi va fi anunţat câte un cap de afiş de la W:O:A 2011.

Între 1 şi 24 decembrie, pe pagina Wacken Open Air va fi adresată câte o întrebare şi va fi menţionat trofeul pus în joc. Acesta urmează a fi acordat în urma tragerii la sorţi ce va avea loc la un minut după miezul nopţii următoare, ocazie cu care se lansează şi concursul zilei care începe. Bineînţeles, noile facilităţi oferite de site-ul Wacken Open Air au fost introduse şi ele în cadrul competiţiei, unele soluţii putând fi descoperite numai cu ajutorul Panorama Tool sau al editorului Photobook.

Pentru marile premii, trebuie urmărit întregul concurs. Din cuvântul-soluţie al fiecărei zile, o literă va trebui folosită pentru a descifra răspunsul la întrebarea finală. Soluţia este aşadar formată din 24 de litere, una pentru fiecare zi a “Calendarului de Crăciun al Wacken Open Air”.

Tot între 1 şi 24 decembrie vor fi anunţate noi trupe confirmate pentru ediţia cu numărul 22 a W:O:A, ce va avea loc între 4 şi 6 august 2011. Acestea se vor alătura formaţiilor anunţate până acum, respectiv Airbourne, Apocalyptica, Avantasia, Blind Guardian, Mayhem şi Suicidal Tendencies. De asemenea, pentru prima dată de la înfiinţarea festivalului, pe scena de la Wacken va cânta legendarul Ozzy Osbourne (foto).

Astăzi sunt puse la bătaie cinci premii constând în suveniruri W:O:A 2010, plus un premiu special compus din materiale promoţionale AC/DC. Primul grup anunţat este formaţia germană de grindcore Excrementory Grindfuckers.

×