x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Carnati, fericire si arome identic naturale

Carnati, fericire si arome identic naturale

27 Oct 2004   •   00:00

Sa-mi explice si mie cineva daca in reclama la Campofrio pretul dat pe mireasa furata este un cos de mezeluri. Pentru ca, daca este asa, atunci "amicul e idiot", iar reclama se ambaleaza cu acelasi celofan imputit in care s-au mai ambalat si altele inaintea ei si pe care mie-mi place sa le numesc, simplu si firesc, "reclame misogine".

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Nu c-as avea ceva cu misoginii. Misoginii ie si ei oameni, ca noi toti. Ma intreb insa cat poti fi de tampit ca sa-ti imaginezi o reclama atat de... de... na, ca m-am enervat si iar mi se-mbulzesc cuvintele si iar imi bolborosesc indescifrabil in cap si iar ma straduiesc sa nu care cumva sa-mi scape o injuratura in paginile inocente ale ziarului.

Cred ca o mireasa care ar afla c-a fost recuperata in schimbul unui cos cu mezeluri nu poate fi decat o mireasa fericita. Fericirea, doamnelor si domnilor, sta ascunsa in cosul cu parizeruri (sic!) si salamuri si in siragul de carnati. Fericirea e atunci cand primesti un cos plin cu colesteroale d-alea naspa, in care aromele "identic naturale" convietuiesc pasnic cu aditivii sintetici si emulgatorii (i-ha!).

Oare ce mireasa o fi mai fericita? Una careia gagicul ii face cadou un colier cu pietre pretioase sau una in care acelasi iubita-su o indoapa cu carnati inotand in grasime? Cred ca asta din urma. Cum de ce? Pentru ca asa, cel putin in viitorul apropiat, o sa stea cat mai departe de taramul groaznic al bucatariei casnice. Asa, o sa aiba si ea timp pentru ea! O sa se poata duce la maica-sa si, in timpul saptamanii, o sa croseteze si ea ciorapi pentru barbata-su (a, ba nu, asta e din alt film!) si, in general, o sa se duca mai des la cosmetica.

Bucataria dauneaza grav sanatatii conjugale. Pentru un cuplu fericit, a se consulta sistematic ghidul urban de tip "7 seri" sau "B24 FUN" care, cu delicatete si entuziasm, te orienteaza catre carciumi una mai misto ca alta.

Mireasa indopata cu colesterol ajunge nevasta docila in reclamele de o rara sensibilitate la detergenti si balsamuri de rufe. Infipta dilematic in fata masinii de spalat se intreaba cu un dramatism greu descriptibil care detergent o fi, "in chilu’ meu", mai bun?

In reclamele la detergenti femeia e autoritatea suprema. Gestionar imbatabil al jegului casnic, ea arbitreaza amabil meciul cu bacteriile. Face pe proasta cand vine fii-su megajegos de la joaca si ma emotioneaza pana la lacrimi cand se lasa instruita de maica-sa atunci cand asta-i explica de ce camasa lu’ Mihai nu mai e alba.

Dar gata! Zic sa nu mai fiu malitioasa. De maine ma fac de o bunatate cum rar o sa mai gasesti pe lume. O sa fiu cea mai buna dintre pamanteni. Hai noroc!

×
Subiecte în articol: arte