x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Cea mai majora calamitate"

"Cea mai majora calamitate"

de Luiza Moldovan    |    15 Iul 2005   •   00:00

C(RAMPE)
Hai sictir si bine v-am regasit la meciul serii, stimati suporteri si stimati cetateni cu drept de vot!
C(RAMPE)
Hai sictir si bine v-am regasit la meciul serii, stimati suporteri si stimati cetateni cu drept de vot! In stanga mea, cum stau eu, echipa condusa de Mona Musca are echipament de culoare rosie, daca-mi amintesc bine, daca nu, asta e! In dreapta mea, cum stau eu, si, ca si cum s-ar revarsa din televizor daca l-ati rasturna putin, echipa nevrotica, dar debordand de intelepciune, putin cu vocea tremuranda, trepidand la problemele sinistratilor, tan-taneeee... Mircea Geoana (sa ne ridicam frumos, sa luam pozitie de drepti, sa ne-nchidem la sacouri, sa ne lustruim pantofii de partea din spate a pantalonilor).

Eu sunt nimeni altul decat Stelian Tanase si va voi, nu-i asa, conduce comentand acest meci, care deja se-anunta interesant, prin hatisurile de idei/cand ma uit in ochii ei.

Dar stati... Mona Musca e la balon, dribleaza, pasa in adancime, sut, gol! Incredibil, incredibil, pe cuvantu’ meu!

Sa ne uitam putin in partea adversa... partea adversa isi scutura praful de pe costum, isi regleaza vocea, incearca din rasputeri sa-si controleze trepidatiile tonului... lansare in adancime (am senzatia ca asistam la o verticalizare a jocului), pentru PSD, dar... ce ghinion... balonul n-a fost interceptat cum se cuvine... si lovitura de la marginea terenului. Executa Mona Musca.

Haideti, doamna Mona, daca driblati pe-acolo prin dreapta terenului de joc, ignorati comentariile de gagica in sindrom PMS ale domnului Geoana, conduceti balonul pana la marginea careului de saisprezece metri... nu se poate, nu se poate... incredibil... Mircea Geoana intercepteaza balonul de idei/cand ma uit in ochii ei... cu un "puteti sa dati din gura cat vreti" adresat doamnei Musca... interceptare dura, as zice, a balonului de idei/cand ma uit in ochii ei... o interceptare brusca, o interceptare ce demonstreaza, nu-i asa, educatia aleasa, stilul de orator innascut al acestui politician, nu-i asa, versat... in plus, o replica de mare clasa emisa de un domn catre o doamna... felicitari, domnu’ Geoana, tineti-o tot asa, ce bine c-am pus "votat" pe dumneavoastra chiar de mai multe ori... uau... asistam la o dinamizare a meciului, doamna Musca e foarte calma, chestie care, de cele mai multe ori, se prezinta ca un avantaj... dar... nu se poate, nu se poate... pentru a doua sau a treia sau a paispea oara, echipa lui Mircea Geoana trimite mingea in balarii... "cea mai majora calamitate cu care s-a confruntat Romania in ultimii douazeci de ani"... ei, Doamne, iarta-ma, oameni suntem... mai gresim si noi... "nu va mai uitati asa gales la mine"... "cum adica ma uit gales la dumneavoastra... Doamne fereste... sunt bunica...", sut si "bunica prim-ministru n-am mai avut pan-acum"... Doamne, Doamne, ce spune omul la nervi... ma mir ca n-a bagat-o si p-aia cu "spuuuu-se lu’ to-va-ra-sa".

×
Subiecte în articol: arte