x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cele mai proaste filme de la cinema

Cele mai proaste filme de la cinema

de Sebastian S. Eduard    |    16 Iun 2005   •   00:00
Cele mai proaste filme de la cinema

Jurnalul National a trecut pe la film. A vazut tot ce merita, si-a cultivat durerile de cap la filmele proaste, iar acum va spune la ce filme sa nu va duceti. Credeti-ne pe cuvant!

Doi cuscrii de coSmar. Premiera e mai veche, dar continuarea nu se ridica la nivelul "Un socru de cosmar". Uimitor sau nu, Robert de Niro joaca prost, iar glumitele graviteaza in jurul englezismului "Fockers" (stiti voi cum se pronunta). Scenariul e deajuns de ametit ca mai mult sa te enerveze de ideea pe care ai avut-o alegand o "comedie". De evitat sau du-te doar daca ai chef cu adevarat.

ELEKTRA. Pentru amatorii de Batman, Superman si alte kitsch-uri BD-file. O asasina platita devine protectoarea unei familii pe care trebuia sa o elimine. E un fel de Xena, dar cu Jennifer Garner. Actiune haotica, scenariu prost, nici macar niste efecte speciale. Pierdere de timp.

HITCH. Zilele lui Will Smith, simpatic si nebunatic, au cam apus. Acum el e un fel de Don Juan care da sfaturi natafletilor care vor sa agate si ei ceva mai de soi. Pana pica in propria-i plasa. Previzibil, nu. Daca va inchipuiti ca se intoarce in genunchi la ea, isi cere iertare si castiga, atunci nu va inselati. De evitat.

MISS CONGENIALITY. Sau inarmata si seducatoare. Cum babuta de pe Titanic a murit, cineva trebuia sa faca o continuare la "Miss Agent Secret". A fost sa fie tot Sandra Bullock. La cei 41 de anisori ai ei, inca mai face pe fetiscana. Comedie politista. Apropo, sintagma "comedie politista" nu vi se pare usor tautologica? Nu merita.

REGATUL CERULUI. E o gogorita cat "Gladiatorul" si "Troia" luate la un loc. Culmea e ca e un film de actiune regizat de Ridlei Scott. Actiunea se petrece pe vremea cruciadelor, iar Orlando Bloom isi propune sa apere Ierusalimului de necredinciosii condusi de un tip care seamana cu Ossama bin Laden. "Un fleac, m-au ciuruit." Morala americana, toata lumea e fericita, iar el ramane cu fata. Ba chiar paraseste orasul in apusul soarelui. Pregatiti batistele, dar nu aruncati banii pe fereastra.

XXX2. Vin Diesel n-a mai vrut, iar ei au gasit un negru. Pe Cube. Ice Cube. Baiatul cu nume de bautura energizanta joaca intr-un stift de zile mari, cu muschi, situatii explozive, presedinti care trebuie aparati si alte locuri comune. Macar Brosnan avea eleganta. Cube n-are decat aroganta.
×
Subiecte în articol: arte