x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ciulei - monografie

Ciulei - monografie

de Maria Sârbu    |    24 Iun 2009   •   00:00
Ciulei - monografie

Arhitect, actor, scenograf, regizor - sunt meseriile pe care artistul Liviu Ciulei le-a desăvârşit de-a lungul activităţii sale. Mărturie stă albumul autobiografic "Liviu Ciulei. Cu gândiri şi cu imagini", lansat luni seară la Cărtureşti.



Invitaţii lui Liviu Ciulei au fost, în cea mai mare parte, oameni de teatru. Despre arta lui Ciulei, despre omul Ciulei au vorbit criticul Alice Georgescu şi actorul Ion Caramitru. Prezentând albumul, Alice Georgescu menţiona că este un "obiect extraordinar de frumos pe care Liviu Ciulei l-a construit cu migala şi cu dragostea cu care îşi construieşte spectacolele".

Este o carte în care spune "cu o incredibilă modestie adevărul" despre o viaţă artistică de aproape 64 de ani. Caramitru, care a fost adus la Teatrul Bulandra de Liviu Ciulei, jucând - atunci, dar şi acum - în spectacolele maestrului, şi-a amintit cât de fascinată era generaţia sa, din facultate, de teatrul făcut de Ciulei. Maestrul a vorbit foarte puţin.

El "vorbeşte" în această monografie descriind gândurile (gândirile) în cuvinte şi în imagini (fotografii şi schiţe). A fost ajutat de un bun colaborator, fost secretar literar la "Bulandra" şi apoi secretar literar în SUA, Mihai Lupu.

×
Subiecte în articol: arte ciulei