x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CME, CĂDERE CU 78% - Criză la Pro TV?

CME, CĂDERE CU 78% - Criză la Pro TV?

13 Noi 2008   •   00:00

CME, grupul media deţinut de Ronald Lauder, care operează în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi în România (Pro TV, Acasă, Sport.ro etc.), este afectat din plin de criza financiară.



Înregistrată în Bermuda şi listată la bursa din New York (Nasdaq), compania cunoaşte un declin istoric al preţului acţiunilor în ultimele luni (78%), cu un vârf în octombrie.

Pe fondul deprecierii monedei europene în faţa dolarului şi a gradului înalt de risc prezentat de Europa de Est, unul dintre principalele motive ale declinului poate fi corelat cu rezultatele financiare slabe înregistrate în Ucraina. Mai mult decât atât, datoria netă pe care CME o deţine la bănci este de 395 de milioane de euro, la fel ca şi anul trecut, însă, în contextul acutizării scăderii preţului per acţiune, valoarea acestora la bursă a scăzut dramatic în 2008, ceea ce înseamnă că 77,2% din valoarea companiei este reprezentată de datorii.

Astfel, 2009 se anunţă un an auster pentru CME, care va exercita un control al costurilor foarte strict, va fi extrem de circumspect la capitolul investiţii şi va încerca să-şi amortizeze recentele investiţii în Ucraina şi Bulgaria. În România, pe fondul unei prognozate diminuări a bugetelor de publicitate, drept cea mai acută dintre ţările Europei Centrale şi de Est, CME va fi extrem de prudent şi mai strâns la pungă. (C. Panea)

×
Subiecte în articol: arte