x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Concert - Aniversare muzicala cu Georgeta Stoleriu

Concert - Aniversare muzicala cu Georgeta Stoleriu

de Cristina Ologeanu    |    14 Feb 2006   •   00:00

Maine seara, de la ora 19:00, melomanii vor avea parte de un concert aniversar Georgeta Stoleriu. Vor fi prezente mari vedete ale scenei lirice internationale, care au fost studente ale apreciatei soprane,

Maine seara, de la ora 19:00, melomanii vor avea parte de un concert aniversar Georgeta Stoleriu (foto). Vor fi prezente mari vedete ale scenei lirice internationale, care au fost studente ale apreciatei soprane, precum Adina Nitescu, Ruxandra Donose, Ileana Tonca, Felicia Filip, Ruxandra Voda. Alaturi de acestea vor canta si sopranele Anda Pop, Mirela Zafiri, Elena Stancu, Irina Sandulescu-Balan, Isabelle Radigon, mezzo-sopranele Aura Twarovska, Antonela Barnat, Angela Barac, Gabriela Hazarian, Claudia Codreanu, Maria Jinga si tenorii Ruben Muresan si Razvan Tuculescu.

SPECIAL. Invitatul special al serii este basul german Marcus Hollop, sotul sopranei Adina Nitescu. Acesta a fost invitat sa cante pe scene de prestigiu, in cadrul Festivalului de la Salzburg, la Covent Garden, Operele din Paris, Hamburg, München, Torino, Teatrul "Liceo" - Barcelona, Teatrul "Massimo" - Palermo etc. In luna ianuarie, Marcus Hollop a fost invitat sa cante in noua productie cu opera "Wozzeck", montata la Barcelona. Pe scena va fi prezenta si Orchestra de Camera Radio, dirijata de Ludovic Bacs.

EMOTII. La conferinta de presa de ieri, Georgeta Stoleriu, vizibil emotionata, a declarat ca acest concert reprezinta "o intalnire de suflet intre absolventele mele de acum cativa ani si proaspetele absolvente. Va asigur ca toti cei care vor fi miercuri seara pe scena vor fi la maximul performantei".

Concertul de maine seara vine sa marcheze peste trei decenii de cariera solistica, miile de concerte si recitaluri sustinute in tara si in intreaga lume, sutele de minute de inregistrari intrate in fonoteca Radio, zecile de piese romanesti prezentate in prima auditie absoluta. Astfel ca astazi nu se mai poate pune problema contestarii existentei unei "scoli Georgeta Stoleriu".

×
Subiecte în articol: arte