x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Concert - Johan Edlund aduce metalul la Bucuresti

Concert - Johan Edlund aduce metalul la Bucuresti

de Catalina Iancu    |    18 Aug 2006   •   00:00
Concert - Johan Edlund aduce metalul la Bucuresti

Intr-un interviu pe care ni l-a acordat in exclusivitate anul trecut la Budapesta, Johan Edlund le transmitea fanilor romani ca le va aduce metalul in curand. Si s-a tinut de cuvant. La 23 septembrie, la Sala Agronomia, Tiamat va canta pentru prima data in Romania.

Ceea ce n-a reusit nici un organizator de spectacole cu pretentii au reusit cei de la Metalfan, care, desi n-au implinit decat doi ani de existenta, au intrat binisor in breasla. I-au adus anul acesta si pe cei de la Lake of Tears, care au fost incantati atat de primirea care li s-a facut, cat si de publicul de pe plaiuri mioritice. De data aceasta, "metalistii" impreuna cu One Event & Cynyc’s Masterplan aduc la Bucuresti pe Tiamat, una dintre cele mai de succes trupe suedeze de gothic metal. Alaturi de Type O Negative sau de Paradise Lost, formatia a "garnisit" programul multor festivaluri de gen. Trupa cu nume de zeita babiloniana a fost in turneu in SUA alaturi de Black Sabbath si de Motorhead. A avut sali pline in timpul turneelor in Europa, unde a fost cap de afis. A facut furori in Israel, Nightwish a cantat in deschiderea catorva dintre spectacolele trupei, iar colegi de scena le-au fost de multe ori Hypocrisy si Pain, formatiile lui Peter Tagtgren, dar si Sirenia sau Theatre of Tragedy. "Nu conteaza cine canta inaintea noastra sau dupa noi, totul e sa cantam bine si sa ne simtim bine", spune liderul formatiei, Johan Edlund. Iar "fratele Satanfuck", pe numele sau adevarat Anders Iwers, declara ca la fiecare show incearca sa dea 200% din ce pot.

ISTORIE. Tiamat i-a cucerit definitiv pe rockeri, inclusiv pe cei romani, in 1994, cand s-au situat in toate topurile de specialitate. "Vizionarul" Johan Edlund a fost declarat "Cel mai bun solist", "Wildhoney" - "Cel mai bun album", iar "The sleeping beauty" - "Cea mai buna piesa", si asta nu numai in revistele de gen din Vest, ci si in autohtonul Heavy Metal Magazine. Multi admiratori sunt nostalgici, fiindca Tiamat a trecut din zona black metal la un sound atmosferic, dar Johan declara, de fiecare data, ca vremea amaraciunii pure s-a sfarsit si ca nu vrea sa fie tipul de artist care creeaza doar o stare de tristete si de melancolie. Discografia Tiamat cuprinde: "Sumerian Cry" - 1990, "The Astral Sleep" - 1991, "Clouds" - 1992, "Wildhoney" - 1994, "A Deeper Kind Of Slumber" - 1997, "Skeleton Skeletron" - 1999, "Judas Christ" - 2002, "Prey" - 2003, iar in 2006 a scos DVD-ul "Church Of Tiamat".

Biletele s-au pus in vanzare la sediul Metalfan, din Bulevardul Natiunile Unite nr. 8, bl. 104, sc. 5, et. 6, ap. 100. Vor fi 1.200 de bilete la pretul de 55 RON, iar dupa epuizarea acestora vor mai fi disponibile alte 800 la pretul de 65 RON.

OAMENII IN NEGRU DIN BISERICA TIAMAT
Cine este, asadar, "The king of dreams" (Regele viselor)? Johan Edlund, aka Reverend Hellie, ne-a declarat ca e "un suedez dragut, foarte putin complicat". Cu prima parte suntem de acord. In ceea ce priveste partea artistica insa, putem spune ca este extrem de creativ si ca are o multime de idei ciudate. Are aceleasi pasiuni ca si basistul trupei: fotbal, pescuit la mare adancime si arta moderna. Anders Iwers ii este ca un frate: le plac aceleasi feluri de mancare, aceleasi bauturi (pe care si le incurca intre ei deseori in turnee). Desi acesta din urma pare mai cu picioarele pe pamant, comunicarea dintre ei este perfecta. Anders este taticul unei adorabile fetite, Leia, in varsta de 1 an, si isi imparte timpul intre trupa, familie si un magazin de muzica unde se ocupa de zona "metalelor". Lars Skold, bateristul trupei, este pasionat de masini, de tobe, evident, si de noul lui studio din Stockholm. Iar chitaristul Thomas Petersson Wyreson este casatorit cu Catherine (DJ de meserie) si este "mandrul parinte a doi baieti", Morgan si Leopold, care vor sa devina fotbalisti.

×
Subiecte în articol: culture club tiamat johan edlund johan