x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Concert Travka la Clubul Ţăranului

Concert Travka la Clubul Ţăranului

de Alex Revenco    |    09 Noi 2007   •   00:00
Concert Travka la Clubul Ţăranului
Sursa foto: Stefan Krause/

Formaţia se bucură de mare popularitate. La concertul de lansare au fost aproape 1.000 de spectatori, in mai puţin de o săptămănă, de pe www.radiolynx.ro/travka s-au efectuat peste 7.000 de downloadări ale noului disc, turneul naţional va include peste 20 de concerte.

Formaţia se bucură de mare popularitate in răndul celor care iubesc muzica bună. La concertul de lansare au fost aproape 1.000 de spectatori, in mai puţin de o săptămănă, de pe www.radiolynx.ro/travka s-au efectuat peste 7.000 de downloadări ale noului disc, turneul naţional va include peste 20 de concerte.

Una dintre cele mai valoroase formaţii rock apărute in ultimii ani, Travka, porneşte intr-un turneu naţional care incepe măine, la Bucureşti, şi se incheie la 15 decembrie cu un alt concert in Capitală. Travka Live Tour 2007 include mari oraşe precum Constanţa, Braşov Timişoara sau Cluj, dar şi localităţi ca Lugoj sau Cămpina.

LIVE TOUR 2007. Dar iată programul concertelor Travka "bătute in cuie" pănă la această oră: sămbătă, 10 noiembrie - Bucureşti - Clubul Ţăranului ora 21:30, vineri 16 - Cluj - Roland Garross, duminică 18 - Buzău - T’Essance, miercuri 21 - Timişoara - Bunker, vineri 23 - Lugoj - Music Pub, vineri 30 - Constanţa - Phoenix Club, vineri 7 decembrie - Piteşti - Club Hush, sămbătă 8 - Braşov - Scena, vineri 14 - Cămpina - Club Live, sămbătă 15 decembrie - Bucureşti - B52.

LANSARE LA FABRICA. După cum se ştie, Travka şi-a lansat nu demult cel de-al doilea album, "Vreau să simt Praga", cu un show electrizant, in Club Fabrica. In acel concert, cei aproape 1.000 de spectatori au avut şansa să asculte atăt noile piese căt şi cele incluse in "Corabia nebunilor", primul album Travka. Componenţii trupei Travka au hotărăt să nu comercializeze discul "Vreau să simt Praga", ci să-l posteze pe internet, chiar in ziua lansării. Potrivit unui bilanţ provizoriu, in mai puţin de o săptămănă, de pe pagina www.radiolynx.ro/travka s-au efectuat peste 7.000 de descărcări gratuite. O ediţie de colecţie a acestui album a fost imprimată special pentru concertul de lansare, iar o parte din CD-uri vor putea fi căştigate la concursurile organizate de RadioLynx.ro pănă la sfărşitul acestei săptămăni. După concertul de la Club Fabrica, următorul concert Travka, prezentat de RadioLynx.ro, este programat pentru măine seară, de la ora 21:30, la Clubul Ţăranului (nu departe de intersecţia intre Strada Monetăriei şi Bulevardul Kisselef).

ANTIDOT. Prin emisiunea "Antidot", (luni, intre 22:00 şi 24:00), RadioLynx.ro promovează "exclusiv noutăţi ale scenei rock alternative din Romănia", considerat pe bună dreptate "un fenomen căt se poate de viu şi de dinamic". Şi chiar dăcă posturile de radio comerciale refuză să difuzeze această muzică, pe net «alternativii» au găsit o modalitate de promovare care li se potriveşte foarte bine şi in plus este foarte eficientă.

Fără beneficii

George Gădei (voce), Alexei Ţurcan (chitară, acordeon, turntable, sampler), Mihail Gălcă (chitară), Răzvan Rusu Mizdan (chitară bas) şi Cristi Chirodea (tobe) au hotărăt ca noul album, "Vreau să simt Praga", să fie lansat şi publicat pe internet, pe site-ul Radio Lynx, "partener strategic" al formaţiei. Discul nu aduce trupei beneficii materiale, dar Mizdan crede că "la noi metoda cea mai bună de promovare este pirateria... iar, pentru că CD-urile şi DVD-urile vor dispărea căndva, viitorul stă in downloadul de pe net".

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: culture club Travka