x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Concursul Internațional de Artă Plastică “Gheorghe Petrașcu” și-a desemnat câștigătorii

Concursul Internațional de Artă Plastică “Gheorghe Petrașcu” și-a desemnat câștigătorii

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Noi 2023   •   23:40
Concursul Internațional de Artă Plastică “Gheorghe Petrașcu” și-a desemnat câștigătorii

Ediția a II-a a Concursului Internațional care poartă numele primului academican român provenit din rândul artiștilor vizuali ”Gheorghe Petrașcu” și-a desemnat laureații.

Juriul prezidat de pictorul Gheorghe Dican – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a avut o misiune dificilă.

Analizând lucrările celor 66 de participanți din Republica Moldova, Belgia și România s-a stabilit următoarea ierarhie:

 

Trofeul creat special de artistul ceramist George Dragomir îi v-a reveni tânărului pictor gălățean Cosmin George Caraman, în vârstă de 22 de ani, în prezent masterand al Facultății de Arte din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din orașul pe de Dunăre.

 

Premiul I la categoría de vârstă până la 18 ani va merge în Republica Moldova, fiind obținut de Otilia Prisecaru, eleva de 15 ani a Liceului Privat ”Da Vinci” și cursantă a școlii de pictură Anatol Ghimpu.

 

Premiul al II-lea revine la prima categorie de vârstă tinerilor Filip Chiriac de 16 ani, din Republica Moldova și lui Vlad Minculescu, 17 ani, din Constanța, iar la categoria +19 ani, laureat este Ionuț Cristian, de 36 de ani, din localitatea Băișoara, județul Cluj.

 

Premiul al III-lea a fost acordat doar la categoría mare de vârstă și va fi împărțit între Ana Claudia Riza, 22 de ani, din Galați și Gabriel Alexandru Smărăndache, 21 de ani, din satul Soreni, jud. Dolj.

 

Festivitatea de premiere și Expoziția Laureaților ediției a II-a a Concursului Internațional de Artă Plastică ”Gheorghe Petrașcu” vor avea loc marți 28 noiembrie, la ora 12, la Muzeul de Istorie ”Teodor Cincu” din Tecuci.            

 

×