x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dan Grigore, in zodia enesciană

Dan Grigore, in zodia enesciană

de Daniela Titire    |    14 Sep 2007   •   00:00

Sala Mare a Palatului a găzduit ieri conferinţa de presă organizată cu prilejul implinirii a 50 de ani de cănd maestrul Dan Grigore şi-a inceput cariera muzicală.

50 de ani de carieră

Sala Mare a Palatului a găzduit ieri conferinţa de presă organizată cu prilejul implinirii a 50 de ani de cănd maestrul Dan Grigore şi-a inceput cariera muzicală. A trecut deja jumătate de veac in care, prin muzica sa, maestrul s-a afirmat ca fiind o valoare incontestabilă a culturii romăneşti.

Concert aniversar. Rodul activităţii sale s-a concretizat in concertul jubiliar care va avea loc vineri, 14 septembrie, la Sala Mare a Palatului din Bucureşti, alături de Filarmonica din Dresda şi Corul Naţional al Spaniei, sub bagheta lui Raphael Fruhbeck De Burgos. "Am apărut pe scenă sub zodia lui Enescu şi mă măndresc cu asta", a spus pianistul, precizănd că a căntat de-a lungul carierei lucrări de George Enescu din China şi pănă in Coreea de Nord, in Norvegia şi in Suedia. "Zodia aceasta enesciană a ajuns şi la doamna Enescu, care mi-a cedat pianul Steinway, care acum este la Muzeul Enescu.

Â

Privilegiu. Am avut privilegiul de a lucra şi de a studia pe acest pian. Sigur că zodia enesciană a continuat pentru mine. Am participat apoi la două sau trei concursuri Enescu. Mă simt onorat că această modestă carieră a mea este in «Zodia Enescu»", a precizat Dan Grigore. Cele mai frumoase amintiri le are insă din Norvegia: "Ce frumos a compus acest om! Mai veniţi şi mai căntaţi", i-a spus publicul norvegian artistului nostru.

×
Subiecte în articol: arte