x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Desenele din cărțile de istorie, la Cercul Militar Național

Desenele din cărțile de istorie, la Cercul Militar Național

de Diana Scarlat    |    22 Mar 2024   •   19:17
Desenele din cărțile de istorie, la Cercul Militar Național

Sâmbătă, 23 martie, la ora 15.00, va fi lansată cartea "Valentin Tănase, o monografie", la Cercul Militar Național din București. În același loc poate fi admirată expoziție de desene a artistului Valentin Tănase.

La Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Național din București, artistul prezinfă expoziția personală „Universul ilustrației”, care va dura până pe 4 aprilie 2024.

Pe simezele celor două săli ale galeriei sunt expuse 150 de ilustrații și coperte de carte și planșe originale de bandă desenată, artistul fiind un prolific și reputat creator al acestui gen în anii ’80.

Toate lucrările sunt originale și reprezintă rodul numeroaselor proiecte realizate de-a lungul deceniilor de activitate. 
Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 20 martie, la Cercul Militar Național. 

Printre exponate se numără prima bandă desenată a artistului Valentin Tănase, publicată în revista "Cutezătorii" (inclusiv coperta publicației), în 1972, când acesta nu împlinise 18 ani și era încă licean.  

„Pentru mine, orice vernisaj reprezintă o bucurie a sufletului și are valoarea unui eveniment familial, precum botezul sau căsătoria. Este un fel de căsătorie a mea cu publicul, pe care îl respect întotdeauna. Nu creez o lucrare de artă doar pentru mine. O dată făcută și rămasă în atelier, lucrarea nu are aripi. Ea prinde viață doar în contact cu publicul, trăiește împreună cu publicul căreia îi este destinată. Această expoziție este dedicată ilustrației de carte, deci este dedicată publicului care citește”, a subliniat artistul Valentin Tănase cu ocazia vernisajului.

Sâmbătă, 23 martie, în cadrul expoziției va fi lansată și cartea lui Valentin Tănase, publicată la editura Irizor. Volumul cuprinde și opere ale lui Valentin Tănase mai puțin cunoscute și va fi o surpriză pentru public.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×