x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Despre niste confruntari violente

Despre niste confruntari violente

28 Oct 2004   •   00:00

Buna ziua si iar va rog sa ma scuzati ca va deranjez, dar o noua intrebare imi sta pe creier: unde se duce o zi dupa ce trece? Adica, bun, vine ziua, sta ce sta si pe urma te trezesti c-a plecat.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

De obicei, nici nu te-anunta. De obicei, ziua e nesimtita, desi la inceput te anesteziaza cu tocsouri politice, iti ia ochii cu o luna plina zdrobitor de frumoasa, dupa care te adoarme si pe urma face ce face si te anunta cu un fel de topaiala vesela ca iete, fa, ce soare misto ti-am adus, na-ti-l, spala-te cu el pe cap. E adevarat, pe urma iti trage una in moalele capului atunci cand iti zice sa te uiti la stirile de pe Realitatea TV. Aici vorbeste un baiat imbracat intr-o camasa misto, in carouri. Baiatul (nu sunt sigura, dar cred ca-l cheama Mihai) zambeste intr-un fel cumva-erotic atunci cand vorbeste de inceputul campaniei electorale.

Nu stiu, cred ca e foarte bucuros. Cred ca inceputul campaniei electorale e de natura sa trezeasca in el sentimente frumoase, pline, pozitive, vii, il fac sa simta ca se trezeste la viata, ca exista. Uau, se misto! Nu cred ca exista un motiv mai mare de bucurie decat inceputul campaniei electorale. Poate doar votul de blam adresat Parlamentului European sa zic ca mai trezeste asa sentimente nobile. (Sa stiti ca in timp ce scriu ma anima si pe mine o bucurie de nedescris, pentru ca, in sfarsit, campania electorala incepe!).

Dar mai stati putin sa va mai zic ceva. Dom’le, dupa ce baiatul ala pe care cred ca-l cheama Mihai i-a prezentat pe o fata Teo si pe... aaa... un baiat Andrei, au inceput sa vorbeasca. Si stati asa, c-aici incepe partea cu adevarat misto. Teo (fata) zice "trebuie sa-ti zic, Mihai, ca in Thailanda au avut loc confruntari violente" si Mihai, de o spontaneitate greu egalabila, zice "trist". Mi-a placut foarte mult de Teo care a tinut mortis sa-i zica lui Mihai de confruntarile violente din Thailanda. Mi-o imaginez intr-un cadru mai relaxat, la bere cu prietenii sau nu, la o apa plata cu lamaie cu prietenii sau la un lapte cu prietenii, povestind afectat despre noi confruntari in Orientul Mijlociu, unde zece persoane si-au pierdut viata si alte sase au fost ranite grav, dupa care soarbe preocupat din apica sau din laptic. Si prietenii ei sa zica si ei "trist", dupa care sa treaca la alte subiecte la fel de incitante: alegerile din SUA, nu s-a facut graul si, mult mai important, accidentul de bicicleta produs azi-noapte in Baicoi, pe fondul consumului excesiv de... aaa... apa plata cu lamaie. Pa!

×
Subiecte în articol: arte