La cererea publicului, "Mahalaua Mon Amour" va fi din nou la Sala Palatului mâine, la ora 19:00. Bineînţeles că tot maestrul Tudor Gheorghe va fi cel care va oferi o reconstituire cât se poate de veritabilă a epocii de aur a muzicii lăutăreşti.
Menestrelul a promovat muzica populară şi uşoară din perioada interbelică. Mai lipsea doar o za. "Lipseau acei lăutari care nu erau nici de la ţară şi nu erau nici rafinaţii franţuziţi din centrul Bucureştiului, care cântau şansonete" - spune Tudor Gheorghe. "Lipsea mahalaua lui Sebastian, mahalaua domnişoarei Nastasia, care voia să fugă din Văcăreşti ca să ajungă măcar în Popa Nan.
Acolo, în mahalaua aia, sentimentele erau fruste! Râsul nu era din vârful buzelor, lacrimile erau sincere, petrecerile erau fără sfârşit." Tudor Gheorghe face cunoscută această lume tinerei generaţii, care confundă mahalaua cu ţigănimea. Maestrul a făcut o selecţie "fioroasă", din 400 de cântece a ales vreo 18. "Am ţinut cont de poezie, de linia melodică. Nu lipsesc capodoperele «Inel, inel de aur», «Deschide-mi, gropare, mormântul», «La Chilia-n port»... O să-l pomenesc şi pe tatăl acestei muzici, pe Anton Pann!" Precizare: "Mahalaua Mon Amour" se vrea a fi şi o atenţionare discretă a maneliştilor.
Citește pe Antena3.ro