x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Eveniment - Incepe Festivalul de Teatru

Eveniment - Incepe Festivalul de Teatru

de Sebastian S. Eduard    |    03 Noi 2005   •   00:00
Eveniment - Incepe Festivalul de Teatru

Duminica va incepe la Bucuresti Festivalul International de Teatru. Vor fi prezentate, in perioada 6-13 noiembrie, cateva zeci dintre cele mai importante proiecte teatrale ale ultimului an, sub selectia Marinei Constantinescu.
In selectiunea oficiala a festivalului, suita regizorilor nominalizati cu una sau doua montari este impresionanta. Deschiderea festivalului se va face cu spectacolele maestrului Liviu Ciulei - "Sase personaje in cautarea unui autor" si "Henric al IV-lea" (Teatrul Bulandra). Alexandru Tocilescu va veni cu "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" (Teatrul Mic), iar Mihai Manutiu cu "Woyzeck" (Teatrul Maghiar din Cluj) si "Shoah". Alexandru Dabija este prezent si el cu doua creatii: "Asteptandu-l pe Godot" si "Trei surori", Victor Ioan Frunza este reprezentat de "Scaunele" si "Darul Gorgonei", iar Tompa Gabor de spectacolele "Casa de pe granita" si "Medeea - cercuri". Din festival nu lipsesc nume regizorale importante precum Alexander Hausvater, Dragos Galgotiu, Felix Alexa, Radu Afrim sau Vlad Massaci.

Un eveniment il va constitui, fara indoiala, prezenta lui Silviu Purcarete, invitat sa inchida editia cu montarea sa de referinta "Cum doriti sau Noaptea de la spartul targului", dupa W. Shakespeare. Tot sub egida festivalului, dar in afara selectiei oficiale, se va regasi numele lui Yuriy Kordonskkiy, regizor invitat pentru a patra oara sa monteze pe o scena bucuresteana.

In perioada festivalului, Jurnalul National va va tine la curent cu "tot ce misca", zilnic, prin intermediul "Jurnalului Festivalului de Teatru".

×
Subiecte în articol: arte