x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Eveniment - Zamfir, in memoria Papei

Eveniment - Zamfir, in memoria Papei

31 Mai 2005   •   00:00

La doar trei luni de la trecerea in nefiinta a Sanctitatii sale Papa Ioan Paul al II-lea, naistul roman de renume mondial Gheorghe Zamfir doreste sa evoce si sa surprinda artistic coplesitoarea personalitate a Sfantului Parinte si a mesajului sau de unificare spirituala.

DORINTA. Gheorghe Zamfir transmite prin muzica mesajul Papei Ioan Paul al II-lea
Astfel, la 29 iunie, el va sustine la Ateneul Roman din Bucuresti un concert in memoria Papei Ioan Paul al II-lea, spectacol intitulat "Totus Tuus". Cu acest prilej, va fi lansat in Romania si in lume albumul "Totus Tuus", material ce va fi insotit si de o brosura cu biografia Papei Ioan Paul al II-lea. Inregistrarile pentru acest album s-au incheiat chiar zilele trecute, acestea realizandu-se la Ateneul Roman.
Pentru concertul din 29 iunie, Gheorghe Zamfir are o lista lunga de invitati, in mare parte personalitati din toate colturile lumii. Pe scena, alaturi de Zamfir, va mai fi si grupul coral barbatesc "Bucarest singers", format din opt persoane. Printre piesele ce vor fi cantate in spectacolul de aproximativ 90 de minute se va afla si varianta in limba latina a "Mociritei cu trifoi".

Maestrul Zamfir a avut privilegiul sa se intalneasca de trei ori cu Papa Ioan Paul al II-lea. Prima dintre acestea la o mesa privata a Papei. Ba chiar naistul roman a avut onoarea sa interpreteze la mesa de dimineata a Sanctitatii Sale o doina si "Ave Maria". (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte