x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Excelenţa in gazetăria sportivă işi primeşte recunoaştere

Excelenţa in gazetăria sportivă işi primeşte recunoaştere

de Jurnalul National    |    17 Sep 2007   •   00:00
Excelenţa in gazetăria sportivă işi primeşte recunoaştere

Premiile Ioan Chirilă - ediţia a III-a • Noiembrie 2007 - Ateneul Romăn
*Fundaţia artEST* şi *Agenţia de Vise* dau startul celei de-a treia ediţii a *Premiilor Ioan Chirilă*. Cea mai prestigioasă competiţie din gazetăria sportivă romănească işi va desemna căştigătorii la sfărşitul lunii noiembrie, la Ateneul Romăn.



Noiembrie 2007 - Ateneul Romăn
*Fundaţia artEST* şi *Agenţia de Vise* dau startul celei de-a treia ediţii a *Premiilor Ioan Chirilă*. Cea mai prestigioasă competiţie din gazetăria sportivă romănească işi va desemna căştigătorii la sfărşitul lunii noiembrie, la Ateneul Romăn.

Premiile se adrează tuturor jurnaliştilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora (presă scrisă, radio, televiziune, agenţie de presă).

In competiţie vor intra cei mai buni gazetari sportivi in 2007, nominalizaţi de către cele mai importante instituţii media romăneşti. La aceasta ediţie,
au fost invitate să nominalizeze şi 15 personalităţi din lumea sportivă si culturală, dar şi publicitari, tocmai pentru a răspunde pe deplin dorinţei de maximă obiectivate a organizatorilor, dar şi a concurenţilor.

„Primele ediţii i-au surprins pe mulţi, deoarece s-au desfăşurat sub semnul unui motto, care va intra in conştiinţa acestei competiţii:
*Premiile Ioan Chirilă* nu se vor acorda cu uşurinţă, ci ele va trebui să reflecte nu numai talent, originalitate, moralitate, ci şi ceva din unicitatea celui care a fost Marele Cronicar.
Vor accede la ele doar aceia care nu şi-au comercializat scrisul, aceia care incearcă să schimbe lumea fără incrăncenare, cu zămbetul pe buze, aceia născuţi din *mantaua* lui Ioan Chirilă. Cu fiecare ediţie, se va reaşeza scara valorilor, fiecare gazetar de sport va avea dreptul să spere la o nominalizare, in masura in care va indeplini condiţiile de mai sus", spune Iarina Demian, preşedintele *Fundaţiei artEST*.

Şapte membri ai juriului vor decide căştigătorii pentru cele nouă premii din concurs. Componenţa juriului va fi făcută publică pe 20 septembrie a.c.

*Presa scrisă*

  • Marele Premiu / Cel mai bun ziarist
  • Reporterul anului / Cel mai bun autor de reportaje
  • Editorialistul anului / Cel mai bun analist-comentator
  • Fotoreporterul anului


*Televiziune*

  • Comentatorul TV al anului


*Radio*

  • Comentatorul radio al anului


*Literatură sportivă*

  • Premiul special pentru carte / Autorul celei mai bune cărţi a anului


*Talentul anului *

  • Cel mai bun autor neprofesionist

*Sportivul anului*

  • Cel mai bun sportiv al anului in curs


Laureaţii vor primi o plachetă din bronz, gravată cu semnătura lui Ioan Chirilă - lucrarea sculptorului Mihai Buculei. Placheta acordată Sportivului anului va fi din argint. Premiile nu vor avea doar valoare simbolică, ci şi una materială.

In acest an, Premiile au un nou partener, un infocat susţinător al succeselor romăneşti şi un succes naţional in sine - URSUS, prima bere premium romănească. De căţiva ani, URSUS a intemeiat o adevarată tradiţie de implicare activă in recunoaşterea şi promovarea reuşitelor marcante ale
romănilor. Totul a inceput cu sponsorizarea emisiunii „Dinastia Campionilor". Continuarea a reprezentat-o parteneriatul cu FOR (Fundaţia Olimpică Romănă), Gala Invingători pentru Romănia şi acum parteneriatul cu Premiile Ioan Chirilă.

Producătorii evenimentului sunt *Fundatia artEST*, al cărei preşedinte este Iarina Demian şi *Agenţia de vise*, condusă de Tudor Chirilă.

Cu această ocazie anunţăm şi relansarea paginii oficiale a concursului, www.ioanchirila.ro. La această adresă veţi găsi toate detaliile privind *Premiile Ioan Chirilă*.

×
Subiecte în articol: arte anului