x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziţia-eveniment “Podoabe de ieri, de azi, de mâine”. Vernisajul, la 7 noiembrie, la Sibiu

Expoziţia-eveniment “Podoabe de ieri, de azi, de mâine”. Vernisajul, la 7 noiembrie, la Sibiu

de Luminita Ciobanu    |    05 Noi 2013   •   17:16
Expoziţia-eveniment “Podoabe de ieri, de azi, de mâine”. Vernisajul, la 7 noiembrie, la Sibiu
Sursa foto: Muzeul ASTRA Sibiu
Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu şi Colegiul Naţional Pedagogic “Andrei Şaguna”, organizează la 7 noiembrie, de la ora 18:00, în Atrium Classic Cafe, expoziţia- eveniment “Podoabe de ieri, de azi, de mâine”, o prezentare de bijuterii tradiţionale, hand-made, dar şi reconstituiri ale podoabelor descoperite în siturile arheologice. Evenimentul este parte a proiectului cu acelaşi titlu, finanţat de Administraţia Fondului Cultural National (AFCN). 
 
Derulat de Muzeul ASTRA în perioada 15 septembrie-15 noiembrie 2013, proiectul a cuprins mai multe etape: o serie de lecţii deschise având drept scop familiarizarea elevilor cu semnificaţia esteticului în diferite perioade de evoluţie socio-culturală din spaţiul transilvănean, urmate de ateliere de lucru interactive, împărţite pe diverse module, în care tinerii s-au implicat în realizarea bijuteriilor, având drept sursă de inspiraţie podoabele specifice perioadei medievale, satului tradiţional, precum şi lumii contemporane (hand-made).
 
Roadele activităţii lor vor putea fi admirate joi, 7 noiembrie, în cadrul expoziţiei-prezentare de bijuterii, urmând ca finalizarea proiectului să aibă loc în apropierea datei de 15 noiembrie, odată cu lansarea catalogului proiectului şi organizarea unei mese rotunde. 
 

×