x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Febră

Febră

de Luiza Moldovan    |    21 Oct 2008   •   00:00

E octombrie. Copacii sunt trişti. Frunzele ie pă jos. Eu dau cu piciorul în frunze. Sunt tristă. Ca o micuţă ceapistă. E ceva în aer. Natura parcă... ăăăăă.... natura parcă. Timpul parcă şi el.



E octombrie. Copacii sunt trişti. Frunzele ie pă jos. Eu dau cu piciorul în frunze. Sunt tristă. Ca o micuţă ceapistă. E ceva în aer. Natura parcă... ăăăăă.... natura parcă. Timpul parcă şi el. (Da, da, aia cu "timpul parcă s-a oprit în loc", exact asta voiam să spun.) Păsărelele migratoare s-au întors în ţările calde. O barză cât şi o cioară. "Mă uit pe cer şi văd un vultur marin, dar poate că vulturul marin se uită la mine şi vede un vultur marin" (asta e bună pentru că nu-mi aparţine). Bref, octombrie, o tristeţe, natura, barza cât şi cioara. La televizor au anunţat ăştia că vine Crăciunul. "A început febra pregătirilor pentru Crăciun". Păi da, se impune, doar e octombrie, o tristeţe, natura, barza şi cioara. Şi vulturul marin care e un personaj aparte. Băi deci gata, eu deja m-am apucat să-mi fac provizii de sacoşe şi, ca să fiu în trend, m-am gândit să-mi comand nişte sacoşe cu sănii cu zurgălăi, ca să mă asortez cu febra pregătirilor pentru Crăciun. Mă gândesc ca pe la sfârşitul săptămânii ăsteia să-mi fac brăduţul, ca să nu mă prindă Crăciunul nepregătită. Din perspectivă cumpărătologică, am de gând să-mi fac provizii de de toate, ca să fie acolo, să nu care cumva să n-am cu ce să-mi scad febra.

Cam pe săptămâna viitoare o să pun un afiş la intrarea în bloc cu "Sărbători fericite" şi un Moş Crăciun cu plete dalbe care strigă "hou-hou-hou". De asemenea, voi pleca cu colindul. Nu vreau să mă prindă noiembrie fără să fi colindat deja o juma’ de Bucureşti. Îmi fac planuri de viitor: să fiu mai bună, mai cumsecade, mai drăguţă cu oamenii, să nu plec cu bani la mine în oraş deoarece am tendinţa să mă pregătesc intens pentru Crăciun. Portalurile pentru femei frumoase şi inteligente mă învaţă cum să am o siluetă de individiat (sic!) în noaptea de revelion. Chiar acum am de gând să execut cinci exerciţii pentru un abdomen de vis. Deoarece eu sunt foarte inteligentă şi am anticipat încă din martie febra pregătirilor pentru Crăciun, cadourile pentru prieteni sunt deja puse deoparte, aşteptând să fie plasate fiecare la prietenul respectiv.

De fapt, dacă mă gândesc mai bine, îmi dau seama că eu sunt foarte pregătită pentru Crăciun încă de pe acum. Săptămâna viitoare voi finaliza ultimele retuşuri. Cred că nu e nimeni mai pregătit ca mine pentru Crăciun şi revelion. Vezi? D-asta eu n-o să am febră, pentru că m-am gândit dinainte. Febra cumpărăturilor de Crăciun a început? Nu şi pentru mine. La mine deja s-a şi terminat. Acum mă gândesc deja la Crăciunul din anul 2020. Cred că în uichendul ăsta îl dau gata. Până atunci, eu de febră să n-aud.

×
Subiecte în articol: craciun arte