x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festival - Constanta, capitala benzii desenate

Festival - Constanta, capitala benzii desenate

de Daniela Ivan    |    15 Oct 2005   •   00:00

Editori, scenaristi si desenatori celebri de banda desenata din Franta, Belgia, Italia, Maroc, Bulgaria si Romania s-au intalnit la Constanta, unde se desfasoara, in perioada 13-16 octombrie, Salonul International al Benzii Desenate Francofone, editia a 15-a.

ASALT. "Ne dorim ca festivalul nostru sa devina la fel de cunoscut ca si cel de la Angouleme, cel mai mare din lume", ne-a declarat Aneta Puscasu, directorul Aliantei Franceze din Constanta.

Localnicii au asaltat standurile si au fost fericiti ca au putut obtine autografe de la autorii lor preferati: Stephen Desberg, Hugues Labino, Pascal Rabate, personalitati de prima mana in domeniul BD-ului mondial.

Jurnalul National a fost singurul ziar prezent la Salon, datorita benzilor desenate realizate saptamanal de catre caricaturistul nostru, Vali Ivan.

In premiera, Dodo Nita, presedintele Asociatiei Bedefililor din Romania, a lansat Dictionarul Benzilor Desenate, care cuprinde informatii despre 200 de autori de BD publicati in Romania. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: arte