x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festival - Ploiesti, pe doua roti

Festival - Ploiesti, pe doua roti

23 Mai 2005   •   00:00

Sute de motociclisti si-au etalat vineri si sambata bijuteriile motorizate, in cadrul festivalului Motorrock de langa Ploiesti.

  • de CATALIN PRUTEANU, CRISTINA OLOGEANU
  • CULTURE CLUB

  • MOTORROCK. 500 de motociclisti au donat jucarii si au defilat in week-end-ul trecut la Ploiesti
    Festivalul Motorrock s-a desfasurat la 20 si 21 mai, doua zile si doua nopti. Parcul din Bucov, invaluit in fumul zgomotoaselor tevi de esapament si in mireasma gratarelor pe care micii sfaraiau veseli, a rasunat incontinuu de muzica rock. "Va asteptam cu jucariile, sa aduceti un strop de bucurie in sufletele copiilor. Va multumim pentru ajutorul vostru si speram ca eforturile noastre de a ajuta casele de copii din Prahova vor avea ca rezultat un munte de jucarii", aceste cuvinte te intampinau la intrarea din parcul Bucov. Prin colecta de jucarii, organizatorii, primaria municipiului si clubul Silver Pistons au intentionat sa schimbe putin imaginea de "duri" a motociclistilor barbosi, pletosi si tatuati din cap pana in picioare.

    REGULI. Desi a fost un festival al nonconformistilor, evenimentul a avut si un "regulament", postat pe un panou: "Nu se vor bea mai putin de 10 beri de persoana. Nu se vor conduce in stare de ebrietate decat motociclete imaginare. Nu se intra in corturi decat dupa 5:00 dimineata (exceptie fac cei care intra fortati de bere). Scandalagiii si cei care incalca regulile stabilite mai sus vor petrece noaptea la carcera!". Din pacate, in prima seara de spectacol a plouat, dar cerul a fost binevoitor in cea de-a doua seara, care s-a incheiat cu concertul Phoenix. "Batranii rockului romanesc" au intrat pe scena dupa ce impresionantul foc de artificii a ridicat toate barbile si perciunii spre cer. Rockerii au respectat regulamentul de la cap la coada, dar pentru ca in acesta nu scria nimic despre mentinerea curateniei, oamenii de la salubritate au avut mult de munca dupa terminarea distractiei.

    Festivalul Motorrock, organizat in cadrul "Zilelor orasului Ploiesti", s-a dovedit o ocazie pentru lansarea unor trupe noi, dar si pentru reintalnirea fanilor cu formatii consacrate ca Phoenix, Timpuri Noi (reuniti), Mike & The Blue Spirit, Coma, Implant pentru refuz, L.O.S.T., Crize, Trooper si altii.

    CIFRE. Dupa doua zile de festival, s-a tras linie si s-a facut bilantul. Pe scena au urcat in total 22 de trupe, plus una straina, sosita tocmai din Italia. In fiecare zi s-a cantat pana pe la 5:00 dimineata. Au participat 400-500 de motociclisti si au fost 6.000-7.000 de spectatori. Si, pentru ca muzica rock nu se putea consuma pe uscat, s-au baut sute de butoaie cu bere. S-au strans trei dube si doua masini tip break pline cu jucarii. Organizatorii spun ca toata aceasta distractie a costat 4 miliarde de lei.

    LANSARI TROOPER SI CRIZE
    Dupa cantarea lor, baietii de la Crize au facut o descoperire de zile mari. De fapt, chitaristul trupei, Ionut Solescu, este cel care s-a redescoperit. "Pana acum eram un impatimit al skate board-ului. Dar «m-am riscat» si am urcat pe un motor. Dupa experienta de la Ploiesti, mi-am pus in gand sa imi iau si eu un motor. Desi imi doresc ca la editia de anul viitor a festivalului sa vin cu propriul motor, va fi nevoie de sute de concerte pentru Crize ca sa imi adun suma necesara achizitionarii unui bolid pe doua roti", a recunoscut Ionut. Baietii de la Crize si-au anuntat fanii de la Ploiesti ca, in aceasta toamna, cel mai probabil, vor lansa primul lor album, "Refulari".

    O alta formatie foarte apreciata in zona underground, Trooper, din Targoviste, a anuntat publicul ploiestean ca isi va lansa maine noul album: "Desant". Concertul de lansare va avea loc in clubul bucurestean "Baza Militara". Cei cinci targovisteni, Oscar, Coiot, Popa, John si Balaur, l-au oferit gratuit fanilor dupa ce au fost loviti de ghinion. Au inregistrat piesele dupa o munca de cateva luni, dar hard-ul calculatorului pe care erau stocate a suferit "o cadere nervoasa". Baietii au tras din nou melodiile si le-au oferit pe degeaba pentru download, pe site-ul www.trooper.ro.
    ×
    Subiecte în articol: culture club