x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul Enescu - De la Ciuleandra prin praf de stele

Festivalul Enescu - De la Ciuleandra prin praf de stele

15 Sep 2007   •   00:00
Festivalul Enescu - De la Ciuleandra prin praf de stele

La Sala Mare a Teatrului de Comedie, in cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, a avut loc premiera Spectacolului OuiBaDa. O bucurie semnată, inconfundabil, de renumitul coregraf Gigi Căciuleanu.

Spectacolul este realizat de Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company, mult visata trupă de dans pe care marele dansator şi-a dorit s-o aibă in Romănia, de cănd culege aplauze şi faimă in toate colţurile lumii. Scenografia show-ului este semnată de Corina Grămoşteanu, iar Alexandru Apostol e autorul proiecţiilor video.


MIORITIC-METEORITIC. Mai mult decăt teatru-dans, OuiBaDa e un spectacol multimedia de teatru coregrafic, pornind de la un spaţiu mioritic spre unul meteoritic. De la primele acorduri ale Mioriţei, in interpretarea lui Tudor Gheorghe, sunt evidente inserţiile intr-un timp şi un topos pur romăneşti, in care vocile şi căntecele noastre de căpătăi işi găsesc inserţii in realitate şi transfigurare in unduirile dansatorilor. O lume dihotomică, in alb şi negru. Un periplu fascinant, emoţionant, original şi - in sfărşit - romănesc, pornit de pe un picior de plai şi-o gură de rai spre toate ale cerului. Prin glasul Mariei Tănase am văzut ideea de Ciuleandra. Au urmat, intr-un carusel dansant, căntecele noastre şi vocile unor vremuri mai vechi şi mai noi: Ioana Radu, Pavel Stratan, Cristian Vasile, Benone Sinulescu, Paraziţii, Romica Puceanu, Corina Chiriac, Mia Braia, Sofia Vicoveanca...

×
Subiecte în articol: arte