x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Peste 120.000 de bucureșteni și turiști s-au bucurat în acest weekend de Festivalul Spotlight – Geometry of the City

Peste 120.000 de bucureșteni și turiști s-au bucurat în acest weekend de Festivalul Spotlight – Geometry of the City

de Vali Deaconescu    |    24 Apr 2023   •   19:15
Peste 120.000 de bucureșteni și turiști s-au bucurat în acest weekend de Festivalul Spotlight – Geometry of the City

Primăria Capitalei și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, mulţumesc bucureștenilor și turiștilor pentru entuziasm și pentru interesul arătat, artiştilor ediţiei pentru magia creată în cele trei zile de festival, dar și partenerilor pentru suportul oferit.

Printre cele mai vizitate puncte de atracţie ale ediţiei s-au numărat lucrările de new media create de artişti români special pentru festivalul de la Bucureşti, precum spectacolul de video mapping de pe Cercul Militar Naţional ce a fost conceput în acest an de artistul Vali Chincişan. Un alt spectacol care a atras publicul a fost cel de pe fațada Teatrului Odeon, o colaborare între Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și artiştii de la Mindscape Studio, care a marcat 60 de ani de existenţă ai ansamblului.

O locaţie nouă a Spotlight Festival, Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest, a devenit spaţiu de expoziţie pentru o lucrare de artă contemporană românească semnată de Roman Tolici. 

Les Ateliers Nomad în colaborare cu Monument For – Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public au pregătit câteva surprize pentru fanii Spotlight, de la sesiuni de lectură, la lecţii de istorie, toate combinate cu proiecţii de video mapping sau instalaţii multimedia.

În cadrul campaniei „Statui Vii” care a dat viaţă statuilor de pe traseul Spotlight, publicul a putut admira statuile lui Carol ICorneliu Coposu ori Mihai Eminescu, care au fost activate prin proiecţii de video mapping.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Credit foto: Andrei Petcu, Andrei Gindac

 

×
Subiecte în articol: Spotlight 2023 video mapping