x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Film - Din Roma la samuraii lui Tarantino

Film - Din Roma la samuraii lui Tarantino

de Sebastian S. Eduard    |    28 Oct 2005   •   00:00
Film - Din Roma la samuraii lui Tarantino

Doua filme in mai multe parti ne atrag atentia in acest week-end: "Imperiul", un serial marca Halmark, si difuzarea la HBO, in exclusivitate, a celebrelor filme Kill Bill.

Serial. "Imperiul" este o ecranizare a uneia dintre cele mai cunoscute povesti istorice din toate timpurile. Astazi, de la ora 22:45, Jonathan Cake, Emily Blunt si Vincent Regan joaca in premiera epica "Imperiul" pe Hallmark Channel - o productie luxurianta care aduce la viata povestea lui Octavian, nepotul lui Cezar, una dintre cele mai importante figuri ale Romei. Cand cuceritorul Iulius Cezar cade victima, injunghiat de moarte in sangeroasa lupta pentru putere, ultima sa dorinta este ca Octavian sa-i fie succesorul. Cel mai bun luptator al Romei, Tyrannus, i-a jurat lui Cezar sa-l protejeze pe Octavian si sa-i asigure succesiunea la tron, dar nu fara lupta impotriva asasinilor lui Cezar si a generalului Marc Antoniu, care spera sa-l mosteneasca pe Cezar la tron.

Filmat in intregime in Roma si in partea de sud a centrului Italiei, atmosfera a fost recreata cu grija, iar locatiile au fost ales meticulos sa semene cu Republica Romana a lui Cezar, inclusiv soselele antice si pietele, precum si o arena pentru luptele cu gladiatori.

KILL BILL. Tarantino a starnit totdeauna senzatie, iar "Kill Bill" 1 si 2, ultimele lui filme, nu fac exceptie de la regula. O distributie de zile mari - Uma Thurman, Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah, David Carradine, Vivica A. Fox - ne poarta prin povestea intortocheata si cruda a unor asasini platiti spusa de un maestru pe care poti sa-l critici, poti sa-l renegi, poti sa-l adimiri dar nu poti sa nu-l iei in seama: Quentin "The Killer" Tarantino. (Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: arte