x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale FILM & TELEVIZIUNE / Globurile de Aur 2009, strălucire în plină criză

FILM & TELEVIZIUNE / Globurile de Aur 2009, strălucire în plină criză

de Sebastian S. Eduard    |    13 Ian 2009   •   00:00

Kate Winslet, Mickey Rourke şi Heath Ledger au fost marii câştigători ai ediţiei din acest an a Premiilor Golden Globe, care a avut loc la Beverly Hills, California.



La un an după ce ceremonia a fost redusă la o simplă conferinţă de presă, din cauza grevei scenariştilor de la Hollywood, ediţia 2009 a revenit la fel de strălucitoare ca în trecut, cu staruri precum Brad Pitt, Angelina Jolie, Tom Cruise şi Johnny Depp defilând pe covorul roşu, informează Agerpres. Starurile de la Hollywood au readus strălucirea pe covorul roşu, purtând rochii fără bretele, în culori îndrăzneţe, dar şi foarte mult negru, informează Mediafax.

TOALETE
Experţii în modă spun că ţinutele vedetelor au fost sofisticate şi frumoase, majoritatea fiind de părere că la această ediţie a premiilor Globul de Aur au lipsit rochiile urâte. Negrul şi nuanţele închise de albastru au fost preferate de majoritatea celebrităţilor, cu câteva excepţii.

NOMINALIZATE LA PREMIILE
Globul de Aur, Kate Winslet, Amy Adams, Sally Hawkins şi Viola Davis s-au numărat printre actriţele care au purtat rochii negre la această gală, care a avut loc în Beverly Hills. Actriţele Anne Hathaway, Maggie Gyllenhaal, Drew Barrymore, Debra Messing şi Sigourney Weaver au purtat rochii în nuanţe de albastru. Cu doar câteva mici excepţii, rochiile fără bretele au reprezentat trendul principal al acestei gale. Nu doar Kate Winslet şi Amy Adams şi-au expus umerii, ci şi Anne Hathaway, Eva Longoria, Eva Mendez, Miley Cyrus şi Freida Pinto. Angelina Jolie a reprezentat o excepţie notabilă de la regula rochiei fără bretele şi a cerceilor mari, purtând o rochie strălucitoare, simplă, de culoare argintie, creată de casa Versace. Jennifer Lopez a ales şi ea o nuanţă metalică, purtând o rochie aurie, extrem de strâmtă şi cu spatele gol.

CĂŞTIGĂTORII
“Slumdog Millionaire”, de Danny Boyle, a fost marele câştigător la ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, ce a avut loc duminică, la Los Angeles, lungmetrajul primind patru distincţii, printre care cele pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie. “Slumdog Millionaire”, o poveste despre un tânăr care, deşi needucat şi crescut într-un cartier sărac al Mumbaiului, ajunge să intre în posesia marelui premiu la o emisiune de tipul “Vrei să fii milionar?”, a mai câştigat, de asemenea, premiile pentru cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun scenariu original. Premiul la categoria “Cel mai bun film – comedie/musical” a revenit celui mai recent film semnat de Woody Allen, “Vicky Christina Barcelona”, în timp ce “Wall-E”, care spune povestea unui robot îndrăgostit, a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie.

PREMII
Kate Winslet a primit două premii pentru interpretare – la categoriile “Cel mai bun rol secundar feminin”, pentru “The Reader”, şi “Cel mai bun rol principal feminin la categoria dramă”, pentru “Revolutionary Road”, unde joacă alături de Leonardo DiCaprio. Premiul pentru “Cel mai bun rol principal masculin într-un film dramatic” i-a revenit lui Mickey Rourke, pentru prestaţia din “The Wrestler”, semnat de Darren Aronofsky, ce spune povestea unui luptător de wrestling care încearcă să rămână în ring, în ciuda problemelor pe care le are. Premiul pentru “Cel mai bun rol secundar masculin” i-a fost acordat, postum, lui Heath Ledger, pentru rolul Joker din “Cavalerul Negru/ The Dark Knight”.

Regizorul Steven Spielberg a primit premiul pentru întreaga carieră cu întârziere de un an, ceremonia din 2008, în timpul căreia trebuia să îi fie acordată distincţia, fiind anulată din cauza grevei scenariştilor.

URMEAZĂ OSCARUL
Decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood, Premiile Globul de Aur au fost primite totdeauna ca anticipând câştigătorii galei Premiilor Oscar, care va avea loc la 22 februarie.

Sacha Baron Cohen a fost huiduit

Comedianul Sacha Baron Cohen n-a reuşit să impresioneze audienţa plină de staruri a ceremoniei Golden Globes 2009, care a dezaprobat prin huiduieli glumele acestuia pe seama divorţului dintre Madonna şi Guy Ritchie. Controversatul actor (cunoscut pentru personajele sale inventate, precum Borat, Ali G sau Bruno) a urcat pe scenă pentru a prezenta premiul pentru “Cea mai bună comedie”. El a început mai întâi făcând glume pe seama crizei financiare globale şi a efectelor pe care aceasta le are asupra Hollywoodului, în special asupra Victoriei Beckham şi a lui Charlie Sheen. Cohen – notează site-ul Contactmusic – a reuşit să amuze audienţa până când a ironizat mult mediatizatul divorţ dintre Madonna şi Guy Ritchie, declarând că, din cauza recesiunii, cântăreaţa a decis să-şi concedieze “asistentul personal”. Atacul i-a surprins pe mulţi, întrucât Cohen şi Madonna erau cunoscuţi ca fiind buni prieteni.

×
Subiecte în articol: arte