x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Filmul românesc „Boogie”, la Festivalul de la Karlovy Vary

Filmul românesc „Boogie”, la Festivalul de la Karlovy Vary

de Maria Sârbu    |    24 Iun 2008   •   00:00

Filmul „Boogie” participă în competiţia „East of the West” a prestigiosului Festival de Film de la Karlovy Vary, Cehia



Filmul „Boogie”, o producţie MultiMedia Est şi Antena 1 realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, participă în competiţia „East of the West” a prestigiosului Festival de Film de la Karlovy Vary, Cehia. Este al doilea festival de clasa A, la care a fost înscrisă şi acceptată pelicula regizată de Radu Muntean. Lungmetrajul „Boogie” a fost prezentat în acest an la Cannes, în secţiunea „Quinzaine des Realisateurs”.
Proiecţiile cu „Boogie” de la Karlovy Vary vor avea loc la 6 şi 7 iulie, unde vor fi prezenţi Radu Muntean, împreună cu fiul său Vlad (interpret în film), şi scenaristul Alex Baciu.
Deşi nu a fost lansat pe ecranele din România, acest lucru urmînd să se întîmple în septembrie, „Boogie” a rulat la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului „Transilvania”.
În aceste zile, filmul este prezentat la Festivalul Internaţional de la München. De asemenea, „Boogie” va rula în deschiderea Festivalului de la Ierusalim (iulie), în cadrul secţiunii „Panorama”, apoi la festivalurile de la Melbourne (Australia),  Motovun (Croaţia), Varşovia (Polonia).
După ce în 2006 a primit Premiul Special al Juriului pentru lungmetrajul „Hîrtia va fi albastră”, la Festivalul Filmului Francofon de la Namur (Belgia), Radu Muntean a fost invitat şi în acest an să participe cu „Boogie” în competiţia oficială.
Iniţial titlul a fost "30 şi ceva...", dar înainte de începerea filmărilor s-a luat hotărîrea de a-l schimba în "Boogie", aceasta fiind porecla din vremea adolescenţei a personajului principal, interpretat de Dragoş Bucur. Regizorul spunea despre acest lungmetraj al său că e unul "despre maturizare şi despre vîrsta dintre vîrste, cea de treizeci şi ceva de ani".
Alături de Dragoş Bucur au jucat Anamaria Marinca (în rolul soţiei lui Boogie), Mimi Brănescu şi Adrian Văncică (interpreţii prietenilor lui Boogie din liceu), precum şi copilul Vlad Muntean.
Potrivit sinopsisului, Boogie pleacă într-o minivacanţă de 1 mai la mare, cu soţia şi copilul de 4 ani. Acolo se întîlneşte întîmplător cu doi dintre cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică). Este data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase „escapade bahico-sexuale” din adolescenţă. E o întilnire „cu vremurile bune, atunci cînd viaţa lor era frumoasă şi fără responsabilităţi”. Acum însă lucrurile s-au schimbat, diferenţele dintre ei s-au mărit, iar prietenia nu mai poate fi o relaţie care se bazează doar pe gusturi comune la femei, băutură şi echipe de fotbal.

Filmul „Boogie” este reprezentat pe plan internaţional de Maximum Film Intl, din Canada.

×
Subiecte în articol: arte boogie