x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Florin Chilian, audiat luni la DNA, în legătură cu plângerea împotriva MCC

Florin Chilian, audiat luni la DNA, în legătură cu plângerea împotriva MCC

de Jurnalul National    |    16 Ian 2008   •   00:00

16:36 Muzicianul Florin Chilian se va prezenta luni, la ora 10.00, la Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), fiind chemat pentru audieri în dosarul prin care cântăreţul a sesizat procurorii în legătură cu presupuse ilegalităţi petrecute în Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC)



Muzicianul Florin Chilian se va prezenta luni, la ora 10.00, la Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), fiind chemat pentru audieri în dosarul prin care cântăreţul a sesizat procurorii în legătură cu presupuse ilegalităţi petrecute în Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), informează Mediafax. Potrivit unui comunicat al cântăreţului, acesta a fost chemat pentru a da declaraţii cu privire la anumite aspecte ce ţin de "procedură".

Florin Chilian, Marius Marian Şolea, consilier în MCC, şi scriitorul George Mihalcea au sesizat, în noiembrie 2007, DNA, cu privire la presupuse ilegalităţi petrecute în MCC, făcând referire directă la programul de achiziţie publică derulat anual de MCC, pentru promovarea imaginii României în Uniunea Europeană. Chilian susţine că acuzaţiile sale sunt "întărite" cu un raport al Curţii de Conturi. "Doamna Corina Chivulescu de la Curtea de Conturi a reuşit să înainteze DNA raportul controlului la MCC, cu nişte scandaluri imense. Una dintre inspectoare a dezertat din echipă. MCC nu a vrut să semneze raportul de luare la cunoştinţă, aşa cum impune legea. În schimb, deşi nu a vrut să primească oficial concluziile raportului, i-a făcut Corinei Chivulescu plângere la Curte pentru abuz de putere şi depăşirea limitelor de competenţă. La Curte, încă se încearcă muşamalizarea", mai spune Chilian.

Corina Chivulescu a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Florin Chilian, declarând că raportul a fost întocmit de o echipă a Curţii de Conturi şi urmează să fie valorificat conform normelor legale.

Florin Chilian, Marius Marian Şolea şi George Mihalcea au cerut declanşarea unei anchete la MCC, în legătură cu "ilegalitatea în care se desfăşoară în fiecare an un aşa-zis Program de achiziţie publică, în vederea unor acţiuni de diplomaţie culturală pentru promovarea imaginii României în ţările membre UE". Valoarea acestui Program a fost în 2005 de peste 2,2 milioane de lei, iar în 2006 de 3 milioane de lei. În decembrie 2007, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a susţinut că nu a fost chemat la DNA şi că acuzaţiile care i se aduc prin plângerea de la DNA sunt "tendenţioase" şi "de rea credinţă".

×
Subiecte în articol: arte chilian