x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fotografa trupei The Bealtes a murit. I-a făcut celebri pe membrii celei mai mari formații rock din istorie

Fotografa trupei The Bealtes a murit. I-a făcut celebri pe membrii celei mai mari formații rock din istorie

16 Mai 2020   •   16:24
Fotografa trupei The Bealtes a murit. I-a făcut celebri pe membrii celei mai mari formații rock din istorie
Sursa foto: observator.tv

Fotografa germană Astrid Kirchherr a decedat la vârsta de 81 de ani la Hamburg, transmite AFP. Aceasta a contribuit, prin fotografiile realizate la începutul anilor '60, la celebritatea formației The Beatles.  Artista suferea de o afecţiunea gravă.

Când avea 22 de ani, Kirchherr i-a cunoscut pe membrii trupei britanice, aflați la începutul carierei lor muzicale. Aceștia se aflau într-un turneu la Hamgurg.

Formația era atunci alcătuită din cinci membri, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best şi basistul Stuart Sutcliffe. Ultimul s-a îndrăgostit de Astrid Kirchherr, iar ulterior cei doi s-au logodit. Sutcliffe a decedat în 1962, în urma unei hemoragii cerebrale.

Ea a surprins numeroase instantanee din perioada de început a trupei. Drepturile de autor obținute din vânzare acestor fotografii i-au asigurat ulterior existența.

Se consideră că Astrid Kirchherr le-a creat Betales-ilor și tunsoarea ''moptop'' din anii 1960. Ea a început mai întâi să-l tundă pe unul dintre prietenii săi germani, după care stilul a fost adoptat de toţi membrii trupei britanice.

Artista a ţinut mereu legătura cu membrii The Beatles, în special cu George Harrison.

×
Subiecte în articol: foto astrid kirchherr beatles