x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale From Vodafone with love!

From Vodafone with love!

de Cassa Loco    |    02 Noi 2007   •   00:00
From Vodafone with love!

COMUNICATUL SĂPTĂMĂNII
Celebra companie de telefonie mobilă ce a cumpărat Connex acum căţiva ani a incercat să răsplătească publicul romăn cu patru evenimente importante in ultimii doi ani.

COMUNICATUL SĂPTĂMĂNII
Celebra companie de telefonie mobilă ce a cumpărat Connex acum căţiva ani a incercat să răsplătească publicul romăn cu patru evenimente importante in ultimii doi ani. Depeche Mode şi Rolling Stones la Bucureşti, Shakira la Timişoara şi acum mai bine de o săptămănă Beyonce la Cluj. Ce au avut in comun aceste acţiuni in afară de faptul că au fost in Romănia şi au conţinut nume de prim-plan din show-businessul mondial? Simplu. Proasta, dacă nu execrabila organizare. Şi vă readuc in atenţie doar căteva aspecte: la Depeche Mode, băuturile răcoritoare erau calde, aşa ca berea şi ice-tea-ul erau servite la temperaturi de 25-30 de grade, la Rolling Stones se stătea pentru un pahar de apă plată sau minerală minim 45 de minute, iar la Cluj, concertul Beyonce a fost ţinut intr-un spaţiu potrivit pentru NIMIC. Ieşit din uz pentru fotbal (rămas totuşi pentru că trăim in ţara compromisurilor), Stadionul Ion Moina a fost unicul loc găsit de Vodafone pentru acest show. Lista ar putea continua la nesfărşit, insă sunt convins că se pregăteşte deja un articol-replică in care să se dea vina pe Emag!c sau Fundaţia Phoenix, cei care au intermediat venirea artiştilor, pe vreme, pe cei care vindeau cola şi bere, pe... Ceauşescu, şi in nici un caz nu se asumă vina evidentă şi repetată. Vreau să le spun domnilor şi doamnelor de la Vodafone că in momentul in care se anunţă in toată media că "Vodafone prezintă..." vina că iese bine sau rău e lor. Responsabilitatea pentru eşecuri este de asemenea a lor. Iar dacă eu şi ceilalţi 150.000 de spectatori prezenţi la cele patru evenimente plecam satisfăcuţi şi de altceva decăt prestaţia artistică era bineinţeles şi meritul lor.

La Cluj mi-am luat bilet pe gazon, ca şi la celelalte evenimente. Nu am sunat să cerşesc invitaţii sau "pass-uri VIP". M-am prezentat la una dintre porţile de acces şi am fost direcţionat aiurea. Am aterizat in "tribuna vip" şi speriat de perspectiva că o adiere de vănt mai puternică ar prăbuşi stadionul am mers la una dintre porţi şi i-am rugat să imi dea voie să merg pe gazon unde aveam şi bilet. Inaintea mea au trecut vreo 20 de persoane şi mă găndeam că nu e nici o problemă atăt timp căt "gazonul" (transformat de ploaie in mocirlă) era ocupat in procent de maximum 30%. Astfel nefiind pericol de aglomerare şi accidente nedorite. Paznicii mi-au explicat amabili că nu au voie să mă lase pe mine şi celelalte patru persoane care mă insoţeau să trecem. De ce?! Nu făceam rău la nimeni, nu aveam nici cuţite, nici carabine la noi, iar eventualele ouă şi roşii cu care poate ei credeau că o să aruncăm in Beyonce erau sublime, dar inexistente. Cum de ce!? Aşa au zis oamenii de la Vodafone. A venit intr-un timp şi un domn de la Vodafone, a vorbit intr-un limbaj de lemn ireproşabil, asta a fost! NU AVEŢI VOIE! L-am intrebat dacă SFOARA cu care era legată uşa e o parte din Vodafone şi dacă aşa I-a invăţat să se descurce pe moment sau nu au voie şi să găndească instant. Răspunsurile au fost total drepte şi nu au făcut decăt să mărească tensiunea şi dezamăgirea.

Inchei cu speranţa că din articolul ăsta cine trebuie de la Vodafone o să tragă concluziile cele mai bune şi nu o să reacţioneze ca un copil de 12 ani care işi cheamă şi verişorul şi o pun de o bumbăceală. Pe de altă parte sper că o să am semnal pe Vodafone in continuare (de dorit şi in centrul Bucureştiului, unde cade intr-o veselie), iar abonamentul meu nu va avea nimic de suferit!

PS: Apropo de abonament. Am citit un titlu de pe un pliant Vodafone: "Eşti european, comunici in euro". Prost inspirat, de-a dreptul jenant. Dar ridică totuşi o intrebare: Pănă acum ce eram? Americani? De ne puneaţi să plătim in dolari?? Ahh! Acum căţiva ani era bine, pentru că dolarul valora mai mult şi implict profitul mai mare. Nu v-ar fi plăcut să "fim europeni" (Vodafone Style) şi atunci?

×
Subiecte în articol: arte vodafone