x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Galeria Galateca, în această noapte: muzica bună, cărți originale, picturi, ilustrații, animații și conversații

Galeria Galateca, în această noapte: muzica bună, cărți originale, picturi, ilustrații, animații și conversații

18 Mai 2013   •   13:21
Galeria Galateca, în această noapte: muzica bună, cărți originale, picturi, ilustrații, animații și conversații

Asta seara, atunci cand Bucurestiul cultural prinde viata de Noaptea Muzeelor, Galeria Galateca va ofera in premiera internationala documentarul realizat de artistul britanic Simon Henwood pentru albumul "The Seer" al trupei The Swans.

Inainte de concertul din Club Control al trupei, Galateca il va gazdui la ora 20:30 pe solistul Michael Gira, care va participa la un Q&A alaturi de artistul Simon Henwood .
Veti avea ocazia sa interactionati cu artistii, sa participati la sesiunea de autografe, sa cumparati noul album Swans cat si o multitudine de carti si alte opere de arta semnate de Simon Henwood din cadrul expozitiei "Henwood Library - Din dragoste pentru carte si arte".

Va invitam sa va bucurati alaturi de noi de muzica buna, carti originale, picturi, ilustratii, animatii si conversatii inspirationale intre 19:00 si 04:00.




_________________________________________________

Henwood Library – Din dragoste de carte si arte
Joi, 16 mai, la Galateca a avut loc vernisajul artistului britanic Simon Henwood - ”Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte”. Conceputa sub forma unei biblioteci personale a artistului, expozitia se focuseaza pe proiectul de suflet al acestuia, editura Henwood Library, pornita din dragostea sa pentru carti si arta. Sunt expune lucrari care reflecta diversitatea practicilor sale artistice: pictura, desen, fotografii si carti bibliophile, animatii, videoclipuri artistice, instalatii si noile media.
Expozitia marcheaza o premiera, Galateca devenind avanpost al conceptului Henwood Library. Prin aceasta a doua colaborare cu artisti recunoscuti in intreaga lume, Galateca se pozitioneaza in randul centrelor culturale de arta contemporana internationala.
”Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte”, intr-o scenografie inedita, prezinta peste 50 de lucrari ale artistului care a expus in ultimii 25 de ani in cele mai renumite galerii ale lumii MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) sau Galerie Sophie Sheideker (Paris).
Lucrarile sale impresioneaza prin “modul simplu si sincer de a-si reprezenta personajele cu atentie la detaliile fotografice, dar, de asemenea, cu o preocupare evidenta in capturarea individualitatii și personalitatii fiecarui personaj”, asa cum marturiseste si criticul de arta new-yorkez Raphael Rubinstein.
Titluri precum „Edward Gorey in Color”, „There For the Grace of God” sau „Black Sun” – volume-omagiu adus artistilor, in mare parte in editie limitata, proiecte inspirate de propriile fotografii sau lucrari in ulei sau goasa expuse in lumea intreaga, le puteti achizitiona la galeria Galateca in premiera in Romania, semnate de catre artist.
________________________________
Simon Henwood. Simon Henwood s-a nascut in Portsmouth, Anglia in 1965. Traieste si lucreaza la Londra. Artist multidisciplinar ce a expus in ultimii 25 de ani in galerii de renume precum MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) si mai recent intr-o dubla expozitie impreuna cu Francis Bacon la Galerie Sophie Sheideker (Paris). Limbajul sau artistic foloseste multiple medii precum pictura, sculptura, ilustratii, filme, animatii. Colaborarea sa in domeniu muzical este variata si complexa, de la scenografie, costume, regie de film la director de creatie pentru artisti precum Kanye West, Rihanna si mai recent Alicia Keys.


×