x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Gatsby from Piatra-Neamţ

Gatsby from Piatra-Neamţ

de Cassa Loco    |    30 Noi 2007   •   00:00

Ceea ce fac mă poartă in tot felul de locuri, in tot feluri de aşezări. Am fost in Huşi şi a fost oke, am fost in Oradea şi imi place la nebunie, iubesc Clujul, insă nu imi place să am concerte acolo, Timişoara parcă s-a blazat, Craiova trece de la o extremă la alta, iar Iaşiul...

Ceea ce fac mă poartă in tot felul de locuri, in tot feluri de aşezări. Am fost in Huşi şi a fost oke, am fost in Oradea şi imi place la nebunie, iubesc Clujul, insă nu imi place să am concerte acolo, Timişoara parcă s-a blazat, Craiova trece de la o extremă la alta, iar Iaşiul... Ce să zic, acolo multe chestii bune se intămplă. Nu pot să zic insă că am fost vreodată "fan" Piatra-Neamţ. Am avut un concert in 2004 chiar pe stadionul din localitate şi mi s-a părut unul dintre cele mai urăte şi neglijate pe care le-am văzut in Romănia. Acum insă Piatra-Neamţ se măndreşte cu cel mai modern şi bine pus la punct stadion din Romănia. Lucrurile se schimbă, oamenii mai greu, iar drumurile m-au adus din nou la Piatra acum căteva săptămăni. Plictiseala intr-un astfel de oraş e la ordinea zilei şi pentru mine, şi pentru cei ce stau acolo, insă cineva ne-a spus să mergem la Gatsby. L-am privit chiorăş, şi m-am găndit că nu am cum să descopăr acolo un loc pe care să il asociez cu scrierea lui F. Scott Fitzgerald, cu epoca de aur a jazzului sau cu scenariul reprodus atăt de bine de Copolla acum 33 de ani. M-am indreptat suspcios către Gatsby făcănd rapid cei 200 de metri ce despărţeau hotelul de locul ce mi s-a indicat.

Am ajuns in mai puţin de 3 minute, fiind grăbit şi de frig, şi din stradă am văzut că e de bine. De multe ori am un "feeling" bun doar cănd văd o cafenea sau un restaurant, şi niciodată nu m-am inşelat. Insă acum toate aşteptările au fost doborăte. Incep prin a vă spune că nu există termen de comparaţie cu nici o cafenea din Bucureşti. Incepănd de la scaune, bar, ţinuta chelnerilor, uşi, mese, muzică, cafea, temperatură şi terminănd cu toaleta totul este incredibil de frumos, asortat, potrivit, de calitate,

din "film". M-am asezat la masă, am băut un cappucino făcut din cafea Davidoff, insă nu am reuşit să stau prea mult jos. Am făcut turul acelui loc şi mi-am pus o dorinţă! Nu ar putea să fie mutat cu totul in Bucureşti? Am băut un Merlot din Chile, Misiones de Regno, şi mi s-a făcut ciudă incă o dată găndindu-mă la oferta banală de vinuri din alte locuri. Discuţia a fost savuroasă şi insoţită de un trabuc Romeo y Julieta, iar atmosfera excelentă insoţită de muzica ce se auzea la cel mai bun volum ne-a făcut să revenim după căteva ore şi dimineaţa, inainte de plecare.

Sper să văd un "Gatsby" şi in Bucureşti, şi in Cluj. Oricum s-ar numi, oriunde ar fi, oricine ar fi proprietarul lui aş merge acolo, m-aş relaxa, aş savura pauzele de stres şi nervi altfel. Cu căt mai multe locuri bune cu atăt mai puţine gănduri rele.

×
Subiecte în articol: arte