x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Aug 2007   •   00:00
SIBIU DANS 2007. Festivalul "Sibiu Dans 2007" a inceput ieri, cu spectacole prezentate de companii de dans şi artişti din Austria, Elveţia şi Romănia. Spectacolele se desfăşoară in Piaţa Mare, Muzeul Tradiţiilor Populare din Dumbrava Sibiului şi Pavilion 2007. "Corpul" e tema acestui festival care se incheie la 31 august cu premiera spectacolului "Danse.Entre.Deux" realizat de coregrafii Cosmin Manolescu (Romănia) şi Bernard Baumgarten (Luxemburg).


MALL CULTURAL. Sala Palatului va primi luna viitoare cu braţele deschise şi cu o nouă faţă… europeană Festivalul "George Enescu". Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a anunţat că proiectul de transformare a Sălii Palatului in primul "mall cultural" din Romănia necesită o investiţie de circa 80 de milioane de euro. Potrivit arhitectului Romeo Belea, cel care a realizat proiectul de transformare a clădirii mai sus menţionate, inaugurarea noii scene implică finalizarea primei părţi a proiectului de modernizare şi ar trebui, după ce va fi remodelată total, să se ridice la nivelul marilor săli de concerte din Europa, precum Barbican Hall din Londra.


JAZZUL, IN DOLIU. Muzicianul de jazz Max Roach a incetat din viaţă la vărsta de 83 de ani, la un spital din New York, in urma unei indelungate suferinţe. Considerat incă de la vărsta de 30 de ani drept cel mai bun baterist de jazz din lume, Max Roach este unul dintre muzicienii creditaţi pentru crearea stilului bebop in jazz. De-a lungul carierei, Roach a căntat alături de nume precum Duke Elllington, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Coleman Hawkins, Miles Davis sau Clifford Brown.

×
Subiecte în articol: arte