x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

24 Aug 2007   •   00:00

SE INTOARCE CRONICA. Cărcotaşii revin la Kiss FM de luni, 27 august. Şi nu oricum, ci plini de puteri, intrucăt Găinuşă şi Huidu au pus stăpănire pe "Şforţă". De aproape două luni, pe plaiurile patriei, Darth Vader-ii sunt cam slobozi de gură şi a venit vremea ca neinfricaţii cavaleri Jedi Obi-Wan Şerban şi Yoda Mişu să pună la punct Partea Intunecată a Forţei. Evident, nu in dulcele stil clasic romănesc - otrăvind făntănile şi părjolind ogoarele - , ci după model Cărcotaş: ironie fină, haz nebun şi tras zdravăn de urechi, de luni pănă vineri, intre orele 7:00 şi 10:00. (A.V.P.)

CONCURS CNC. Un număr de 209 proiecte, cu 39 mai mult decăt in 2006, concurează la prima sesiune de anul acesta a concursului CNC, pentru care e disponibilă o sumă totală de 15 milioane de lei. Numărul proiectelor de lungmetraj ficţiune a scăzut comparativ cu anul trecut, s-au inmulţit inscrierile la documentar, cele de scurtmetraj ficţiune şi proiectele debutanţilor in lungmetraj de ficţiune. Majoritatea acestor proiecte concurează pentru credite de producţie, iar altele - pentru credite de dezvoltare, necesare cineaştilor pentru a (re)scrie scenariul sau a se documenta asupra subiectului. In timp ce la singura sesiune de concurs pe care a reuşit să o organizeze anul trecut a alocat fonduri de 28,2 milioane de lei, CNC pune acum la bătaie 15 milioane de lei.

EVENIMENT TEATRAL. Regizorul Andrei Şerban pregăteşte un regal Cehov la Teatrul Maghiar de Stat Cluj: "Unchiul Vanea". Premiera va avea loc in septembrie, pănă atunci urmănd a avea loc repetiţii generale cu public. Decorul şi costumele ii aparţin Carmencitei Brojboiu, iar din distribuţie fac parte nume cunoscute ale Teatrului Maghiar: Jozsef Biro, Imola Kezdi, Hilda Peter, Andras Hathazi, Zsolt Bogdan etc. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte