x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Sep 2007   •   00:00

DANS LA ODEON. Pe scena Teatrul Odeon va avea loc vineri, 14 septembrie, ora 19:00, spectacolul de dans "Alchimistul Halucinaţiei", al companiei Teatrul Ocazional (The Occasion Dance Theatre) din Sopot, Polonia. Spectacolul a primit mai multe premii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului, desfăşurată in luna aprilie, la Varşovia. Jacek Krawczyk semnează coregrafia spectacolului şi a fost distins de Kazimierz Ujazdowski, ministrul polonez al Culturii, cu diploma "Pentru merite deosebite in promovarea culturii poloneze". (Daniela Titire)


JAZZ ROMĂNESC.
Zilele acestea, Viena este gazda primului festival de jazz romănesc organizat in Austria de Institutul Cultural Romăn, Radiodifuziunea ORF şi Clubul Porgy&Bess. Amfitrionii evenimentului, Mirjam Jessa, redactor muzical la Radio ORF, şi Virgil Mihaiu, poet şi expert in jazz, au vorbit despre istoria jazzului romănesc, despre perioadele de prohibiţie ale ei... Festivalul se va desfăşura pănă vineri, la cel mai mare club de jazz din Austria, Porgy&Bess. (Roxana I. Ancuţa)


TABĂRĂ, DUS CU PLUTA.
Cristian Tabără (foto) şi echipa "Te vezi la ştirile Pro TV" dau la 16 septembrie startul unui nou maraton jurnalistic, cu ajutorul căruia telespectatorii pot descoperi oameni şi locuri speciale, tradiţii uitate, poveşti spectaculoase de viaţă. In prima ediţie din acest sezon, difuzată duminică, de la ora 13:15, Cristian Tabără va face o declaraţie surprinzătoare: "Doamnelor şi domnilor, in mod oficial sunt dus cu pluta!". Afirmaţia trebuie interpretată in sens propriu, intrucăt Cristian Tabără şi echipa "Te vezi la ştirile Pro TV" chiar au fost duşi cu pluta pe apele Bistriţei. Realizatorul emisiunii a primit chiar titlul de "plutaş de onoare", ca semn de preţuire pentru promovarea tradiţiilor. (Daniela Titire)


INCEP DISPUTELE. Moartea tenorului Luciano Pavarotti a inceput să işte deja dispute in răndul membrilor familiei sale. Neinţelegerile sunt cauzate de moştenirea pe care tenorul italian a lăsat-o in urmă. Cele trei fiice ale lui Pavarotti sunt pregătite să se lupte cu cea de-a doua soţie a căntăreţului de operă, pentru moştenirea averii de 500 de milioane de dolari. "Este foarte trist că nici nu a intrat bine in mormănt şi lupta a inceput deja", a declarat Andrea Strata, fostul dietetician al tenorului. (Roxana I. Ancuţa)

×
Subiecte în articol: arte