x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

14 Sep 2007   •   00:00

OuiBaDa. Astă seară, de la ora 18:00, in cadrul Festivalului Enescu, va fi prezentat in premieră spectacolul OuiBaDa. La Sala Mare a Teatrului de Comedie, Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company va descoperi publicului teatrul coregrafic pe care il face faimosul artist. Spre deosebire de teatrul-dans, care implică o tehnică de regie cu dansatori, arta lui Gigi Căciuleanu presupune o tehnică pur coregrafică şi angrenează oameni dispuşi să se preteze la "jocul" coregrafului. Show-ul poate fi vizionat la Teatrul de Comedie de două ori pe lună, marţea. (C.D.)

CAMPANIE. Centrul Naţional al Cinematografiei lansează o campanie menită să atragă spectatorii la premierele romăneşti din această toamnă. Sub numele "Vino la cinema să vezi film romănesc!" acţiunea include lungmetrajele "După ea" - regia Cristina Ionescu, "Logodnicii din America" - Nicolae Mărgineanu, "Ingerul necesar" - Gheorghe Preda, "Legiunea străină" - Mircea Daneliuc (foto), "Un acoperiş deasupra capului" - Adrian Popovici, "Cocoşul decapitat" - Radu Gabrea şi "4 luni, 3 săptămăni şi 2 zile" - Cristian Mungiu, a declarat pentru Mediafax Ileana Panaite, purtătorul de cuvănt al Centrului. (C.S.)

Â

SINUCIDERE. Luciano Pavarotti, care a murit săptămăna trecută din cauza unui cancer, a ameninţat, in ultima lună a vieţii, că se va impuşca din cauză că relaţia cu soţia sa nu mai funcţiona. Se pare că tenorul intenţiona să o părăsească pe cea de-a doua soţie, Nicoletta Mantovani, ba mai mult, potrivit unor prieteni apropiaţi Pavarotti şi-a modificat testamentul in favoarea fiicelor din prima căsătorie. Notarul Luciano Buonanno a confirmat in urmă cu căteva zile că tenorul şi-a redactat ultimul testament la 29 iulie. "Nu ştiu dacă a făcut modificări in raport cu eventuale testamente precedente, despre care nu ştiu nimic. In orice caz, ar putea exista 15 testamente valide care să se contrazică unul pe celălalt", a spus Buonanno. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte