x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    26 Feb 2008   •   00:00

ZECE PENTRU ROMÂNIA. Ajuns la a patra ediţie, proiectul “Zece pentru România” aduce anul acesta o serie de schimbări menite să recunoască adevăratele elite ale societăţii româneşti. Categoriile din care se vor alege câştigătorii sunt scriitori, actori, interpreţi vocali, sportivi, oameni de afaceri, jurnalişti, analişti politici, politicieni, dar şi două categorii noi – cel mai iubit român şi cea mai iubită româncă. La fel ca până acum, ediţia de anul acesta se va baza pe o cercetare de opinie publică realizată pe un proiect comun de patru institute (CURS, CSOP, IMAS, INSOMAR) pe un eşantion naţional. Proiectul a dat naştere şi unei noi instituţii – “Bursa Valorilor Româneşti”. (A.V.)

 

UN SHOW PĂCĂTOS. Octavian Belu şi Mariana Bitang sunt invitaţii lui Capatos la emisiunea “Un show păcătos” de la 23:30 la Antena 1. Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a României a intrat de curând în Cartea Recordurilor drept “Cel mai de succes antrenor din lume”. Un alt moment de maximă intensitate va fi acela în care magicianul Karel Bush va realiza pentru prima dată într-un studio de televiziune un număr de iluzionism: va trece printr-un ventilator uriaş aflat în funcţiune. Karel Bush deţine Rangul I în Ordinul Internaţional al Artiştilor Magicieni (un premiu obţinut pentru dezvoltarea artei magiei), a fost declarat de două ori Artistul anului în Germania, iar în 2001 a cucerit titlul de “Magicianul Anului” la nivel mondial. (C.S.)

 

 

Proiecţie specială. “O zi bună de plajă”, scurtmetraj al regizorului Bogdan Mustaţă, care a fost premiat anul acesta la 13 februarie cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, va beneficia de o proiecţie specială miercuri la cinematograful Elvira Popescu, al Institutului Francez, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, Henri Paul. Scenariul semnat de Cătălin Mitulescu spune povestea a trei puşti delincvenţi care sechestrează un şofer de tir şi o prostituată şi îşi fac de cap cu ei pe o plajă pustie. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: arte