x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Mar 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: AFP/

20 martie 2008: Autorul britanic de science-fiction Arthur C. Clarke a încetat din viaţă miercuri, într-un spital din Sri Lanka, la vârsta de 90 de ani.

TÂRGUL EDUCAŢIEI... la Drept. De mâine ia startul Târgul Educaţiei, un eveniment anual ce are loc în incinta Universităţii Bucureşti, în holul central al Facultăţii de Drept. Ajuns la cea de-a 9 a ediţie, TEDU îşi propune să prezinte elevilor şi studenţilor interesaţi oferta educaţională a facultăţilor din acest an, alături de cea a instituţiilor şi a organi­zaţiilor non-guvernamentale cu profil educaţional. Vizitatorii vor avea acces, pe parcursul a trei zile, la dezbateri, conferinţe, prezentări şi consiliere gratuite. De asemenea, unul dintre beneficiile târgului este posibilitatea de a cumpăra cărţi de profil la preţ redus. Una dintre noutăţile acestei ediţii este parteneriatul cu Fundaţia “Dan Voiculescu‘‘ pentru Dezvoltarea României, astfel că cei interesaţi pot vizita standul fundaţiei, unde vor putea cunoaşte programele educaţionale oferite de Clubul de Excelenţă în domenii precum muzică, pictură, teatru şi informatică. Pentru cei mai talentaţi copii şi tineri există posibilitatea de a intra într-un program de burse. Oferta educaţională a fundaţiei este completată de cursurile de leadership în afaceri şi politică.

Uşile târgului se deschid mâine la ora 10:00, iar închiderea are loc duminică, 23 martie, orele 14:00.

 

ALABAMA SONG. Astăzi, de la ora 19:00, Pro Editură şi Tipografie lansează la Cărtureşti-Verona volumul “Alabama song‘‘. La eveniment va lua parte autorul, scriitorului francez Gilles Leroy, câştigător al premiului Goncourt în 2007, cel mai important premiu literar din Franţa. De asemenea, sâmbătă, 22 martie, Gilles Leroy îi va lansa volumul şi la Librăria Şt. O Iosif din Braşov (orele 13:00).

 

A MURIT ARTHUR C. CLARKE. Autorul britanic de science-fiction Arthur C. Clarke (foto) a încetat din viaţă miercuri, într-un spital din Sri Lanka, la vârsta de 90 de ani. Autor al cărţii care l-a inspirat pe Stanley Kubrick pentru “2001: o odisee spaţială‘‘, Clarke a fost internat în mai multe rânduri pentru insuficienţă respiratorie, din decembrie, când a împlinit 90 de ani.

Scriitorul trăia de 30 de ani într-un scaun cu rotile, din cauza unei poliomielite de care suferea din copilărie.

 

CRAII DE CURTEA-VECHE. Humanitas Multimedia vă invită astăzi, ora 18:00, la Librăria Humanitas Kretyulescu din Calea Victoriei nr. 45, unde va avea loc lansarea audiobook-ului “Craii de Curtea-Veche‘‘ de Mateiu Caragiale, în lectura lui Andrei Pleşu. Vor vorbi: Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu şi Mihaela Coman. Audiobook-ul este ediţie integrală pe 4 CD-uri şi costă 90 de lei în librării.

×
Subiecte în articol: arte