x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

26 Iun 2008   •   00:00

26 iunie 2008



JULIO, BOLNAV. Julio Iglesias (foto) şi-a întrerupt marţi un concert în oraşul rus Ekaterinburg (Ural), programat în cadrul turneului său în Rusia, din cauza unei probleme de sănătate. Julio a interpretat două piese, dar nu s-a simţit bine şi concertul a fost anulat. Celebrul interpret spaniol are programat pentru mijlocul lunii iulie un turneu aniversar în România, unde va sărbători 40 de ani de carieră, însă organizatorii au confirmat faptul că Iglesias va ţine cele trei spectacole în oraşele Cluj, Iaşi şi Constanţa. Biletele sînt disponibile la preţuri cuprinse între 75-300 Ron. (R.G.)

RECORD. „Le Bassin aux Nymphéas“, o pînză a pictorului impresionist francez Claude Monet, a fost vîndută marţi seară pentru suma de 51,7 milioane de euro la o licitaţie organizată de Casa Christie’s, la Londra, un record mondial pentru o operă a maestrului, relatează AFP, citată de Mediafax. Pînza face parte din celebra serie cu nimfe şi a fost evaluată la o sumă cuprinsă între 18 şi 24 de milioane de lire sterline. „Le Bassin aux Nymphéas“ a fost pictat în 1919. (R.D.)

CREAMFIELDS
. Creamsfields, unul dintre cele mai fai­moa­se brand-uri de eveniment muzical din lume, care se des­fă­şoa­ră pe parcursul a 15 ore, fiind un maraton al celor mai în vogă trupe şi DJ-i ai momentului, va ajunge şi în România. Cu ocazia aniversării a 10 ani de existenţă a festivalului (foto), DMB Music Records aduce pentru prima dată în România Festivalul Creamfields 2008, care va avea loc la 2 august 2008, pe plaja ADRAS  din Staţiunea Sa­turn. Maratonul muzical se va desfăşura simultan pe trei scene alăturate, iar printre invitaţii de marcă se numără David Guetta, David Morales, Robbie Rivera, Danny Howells, Seb Fontaine, Markus Schulz. (R.G.)

FILM. Festivalul de Film Bucureşti, desfăşurat între 28 iunie şi 6 iulie propune cinefililor un program competiţional dedicat producţiilor provenind din ţările din jurul Mării Negre. Peliculele selectate îşi dispută Premiul „CineMareaNeagră“ la categoriile: Cel mai bun film (5.000 de euro), Cea mai bună regie (3.000 de euro), Cea mai bună imagine (1.000 de euro), Debut – primul sau al doilea film – (1.000 de euro). (M.S.)

×
Subiecte în articol: arte