x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

30 Iun 2008   •   00:00

30 iunie 2008



INVITATUL SĂPTĂMÎNII. La Smart FM, mîine, la ora 13:00, invitatul Cristinei Liberis la emisiunea "Interviul săptămînii" este Adrian Severin. Europarlamentarul PSD va răspunde la întrebări cu subiect arzător: corupţia din România, relaţiile ţării noastre cu instituţiile europene, ultimele evenimente de pe scena politică românească. (S.S.E.)

ESTIVAL. Astăzi debutează grila de vară a postului TVR 1. Printre noutăţi se numără talk-show-ul "S-a-ntîmplat în România", moderat de Claudiu Bleonţ, în fiecare marţi, din 8 iulie, ora 21:10. De asemenea, iubitorii de sport vor putea urmări, pe lîngă transmisiunile în direct ale curselor de Formula 1 şi ale Olimpiadei de la Beijing, de la 30 iunie, de luni pînă miercuri şi apoi vineri, înainte de Jurnalul TVR, "Sport Altfel" cu Albertina Lungu şi, în fiecare sîmbătă şi duminică, emisiunea "Cum se face un campion" cu gimnasta Andreea Răducan. (O.M.B.)

LA PLEBE, ÎN FIRE. Binecunoscutul grup punk din San Francisco revine în ţara noastră şi mîine seară concertează în Club Fire. Înainte de La Plebe (foto), programată să cînte în jurul orei 22:00, vor evolua trupele Pistol cu capse şi E.M.I.L. Interesantă este opinia trompetistului Alberto Cuellar: "În trecut, în ţări precum România, din cauza climatului politic, nu au venit să cînte nici La Plebe, nici alte grupuri. Acum, aici există multă corupţie, rasism şi naţionalism, e o ţară interesantă, mă simt foarte bine şi pentru că România are atît de multe în comun cu Mexic". (Alex Revenco)

ENIGMA TUNGUSKA. De 100 de ani, cercetătorii încearcă să dezlege misterul unei explozii devastatoare, echivalentă cu 1.000 de bombe atomice, care a distrus peste 200.000 de hectare de pădure în Siberia. Săptămîna Financiară vă propune o carte care sugerează una dintre cele mai plauzibile explicaţii ale fenomenului tungus ce încă mai provoacă discuţii aprinse şi controverse în rîndul oamenilor de ştiinţă, care au emis, în timp, peste 30 de ipoteze şi teorii, unele ridicole, altele didactice, ştiinţifice sau chiar metafizice.

×
Subiecte în articol: arte