x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

01 Iul 2008   •   00:00

1 iulie 2008



TEATRUL FĂRĂ FRONTIERE. În urma succesului primului workshop, Teatrul Fără Frontiere va organiza în intervalul 21-25 iulie o nouă serie de ateliere de teatru pentru copii, bazate pe joc şi improvizaţie atît în limba română, cît şi în limba spaniolă. Workshopurile se vor desfăşura în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român şi Fundaţia Calea Victoriei, activităţile fiind susţinute şi în aer liber. Cursul de Improvizaţie îşi propune să dezvolte capacitatea de colaborare a copiilor şi să ajute la menţinerea potenţialului lor creativ. (R.I.A.)

INEDIT. Piesa lui Peca Ştefan, "Ziua futută a lui Nils", care a cîştigat prima ediţie a concursului dramAcum, va fi jucată în premieră la 13 iulie, în regia autorului, la Teatrul Luni de la Green Hours. Din distribuţia spectacolului, care va avea avanpremiera la 7 iulie, fac parte Radu Iacoban (Nils), Cătălin Babliuc (Hans), Mădălina Ghiţescu (Heidi), Raluca Tudorache (Lola), Cosmin Nedelcu (Pops). Acestora li se adaugă un personaj cu numele autorului, Peca, rol care va fi jucat la fiecare spectacol de un invitat special. Astfel, la 7 iulie, la avanpremieră, rolul autorului va fi jucat de Nicu Gălie. Organizatorii avertizează publicul că limbajul folosit în spectacol este "extrem de explicit şi folosit deliberat (...) interzis minorilor şi ultrapudicilor". (C.S.)

ANIVERSARE. La 1 iulie 2008 se împlinesc 177 de ani de la înfiinţarea primei fanfare militare, menţionată în Regulamentul Organic de la 1/31 iulie 1831 la Iaşi, în cadrul Strajei Pămînteşti. În cadrul manifestării "Zilei Muzicilor Militare", Serviciul Muzicilor Militare a organizat mai multe concerte de promenadă în parcurile din Capitală, însă punctul culminant al manifestării va avea loc azi, odată cu desfăşurarea unui ceremonial militar şi a unui show susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării (foto) şi corpul de balet al Ansamblului Artistic al Armatei la sediul central al Muzicilor Militare din Bd. Iuliu Maniu 13, Bucureşti. (R.G.)

×
Subiecte în articol: arte