x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

03 Iul 2008   •   00:00

3 iulie 2008



PREMIILE HENKEL. Ieri s-au anunţat finaliştii Premiilor Henkel pentru artă. Aflat la cea de-a şaptea ediţie, premiul este dedicat, din nou, desenului contemporan. Prezenta ediţie s-a dovedit a fi cea mai de succes din istoria de pînă acum a competiţiei, la preselecţia locală înscriindu-se 60 de artişti români! Juriul local a ales cinci finalişti din România din totalul de 60 de artişti înscrişi în competiţie. Cei cinci finalişti care aspiră la marele premiu în valoare de 7.000 de euro sînt: Ana Bănică, Roman Tolici, Oana Lohan, Ciprian Paleologu şi Heliana Adalgiza Rotariu. În finala internaţională de la Viena, aceştia vor concura cu artişti din alte 28 de ţări din zona Europei Centrale şi de Est. (S.S.E.)

CONCURS. Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a dat startul concursului de finanţare a proiectelor cinematografice.Valoarea totală a fondurilor alocate pentru prima sesiune din 2008 este de 20 de milioane RON. Astfel, 18% se vor îndrepta către filmele de lung metraj şi ficţiune debut, 5% scurt metraj de ficţiune, 10% pentru documentare, acelaşi procent pentru filmele de animaţie, în timp ce pentru dezvoltarea proiectelor de filme lung metraj de ficţiune, documentare şi animaţie se va acorda 2%. Data-limită a depunerii dosarelor de concurs este
21 iulie. (O.M.B.)

TEATRU. Spectacolul "Spovedanie la Tanacu", regizat de Andrei Şerban după romanul jurnalistic al Tatianei Niculescu Bran (dramatizarea aparţinînd autoarei), poate fi văzut pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti azi şi mîine, de la ora 19:00. La 6 iulie va avea loc o reprezentaţie şi la Iaşi, la Teatrul Luceafărul. "Spovedanie la Tanacu" este un poiect realizat de "Odeon" împreună cu Institutul Cultural Român, în cadrul Academiei Itinerante "Andrei Şerban". (M.S.)

×
Subiecte în articol: arte