x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

04 Iul 2008   •   00:00

4 iulie 2008



BANI PENTRU FILM. Patru companii de distribuţie de film din România au obţinut finanţare din partea Eurimages – Fondul Consiliului Europei pentru coproducţii, distribuţie şi exploatare cinematografică. Acestea sînt Asociaţia Moebius, care va distribui documentarul spaniol "Fados" de Carlos Saura, Chicago Tours – "Hadersfild/Huddersfield" de Ivan Zivkovic (Serbia), Clorofilm România – "Elle s’appelle Sabine" de Sandrine Bonnaire şi S.C. Grafitti Art 2005 – "Go West" de Ahmed Imamovic (Bosnia şi Herţegovina). Eurimages are 33 de state membre, printre care şi România. (C.S.)

EXPOZIŢIE. Institutul Cultural Român (ICR) va găzdui, între 9 şi 23 iulie, expoziţia foto-documentară "Culorile timpului: Arta sinagogală în Moldova" a jurnalistului Teodor Răileanu. Iniţiată de ICR Tel-Aviv şi Universitatea Bar-Ilan din Ramat Gan, expoziţia a fost prezentată deja în Israel. Acest proiect scoate în evidenţă, potrivit organizatorilor, importanţa şi originalitatea artei sinagogale din România, "o arie insuficient cunoscută şi cercetată pînă acum". Se preconizează şi înfiinţarea unei secţii dedicate cercetării artei sinagogale din România. (M.S.)

UN FILM SIMPLU. Trupa Simplu a marcat o premieră în cinematografia românească. Pentru prima dată în ţara noastră s-a organizat un concert special pentru un film. Scenariul peliculei "Un film SIMPLU" urmăreşte o zi, ce-i drept destul de agitată, din viaţa trupei Simplu: dimineaţa merg la MTV, la prînz participă la o cursă de maşini tunate, iar seara sînt cap de afiş al primului block party din România. De la sonorizare – pentru că băieţii au cîntat live –, lumini, camere de luat vederi şi pînă la figuraţie, totul a trebuit să funcţioneze perfect, pentru că s-a filmat şnur, fără duble, exact ca în cazul unui concert normal. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte