x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

19 Sep 2008   •   00:00
Info

19 septembrie 2008:În acest week-end Bucureştiul împlineşte 549 ani de la prima atestare documentară, ocazie cu care Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” a programat special două spectacole de succes : “Poftă bună la Tănase” (sîmbătă) şi “Dai un ban, dar face” (duminică), la Sala Rapsodia (ora 19:00)

 

Week-end cu teatru

În acest week-end Bucureştiul împlineşte 549 ani de la prima atestare documentară, ocazie cu care Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” a programat special două spectacole de succes : “Poftă bună la Tănase” (sîmbătă) şi “Dai un ban, dar face” (duminică), la Sala Rapsodia (ora 19:00). Spectatorii vor avea ocazia să-i aplaude pe Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Adriana Trandafir (foto), Cristina Stamate, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Mirela Boureanu, Bianca Anghel, orchestra dirijată de Dan Ardelean şi Ansamblul de Balet condus de coregraful Cornel Popovici. (R. Grinţescu)

 

Lara, la Oscar

“The Baader-Meinhof Complex”, un film despre un grup terorist din Germania anilor ’70, cu actriţa de origine română Alexandra Maria Lara şi Bruno Ganz în rolurile principale, este propunerea Germaniei la premiile Oscar pentru “cel mai bun film într-o limbă străină”, informează cineuropa.org. Filmul a fost ales de către o comisie independentă, numită de German Films. Juriul a făcut publică şi motivaţia deciziei: “Jocul strălucit al actorilor şi extraordinara adaptare a poveştii dă o imagine a Germaniei Federale din anii ’70, fără a lăuda oamenii care au comis fapte ilegale”. (C.S.)

 

Film de Palme d’Or

Scurtmetrajul “Megatron” de Marian Crişan, distins în acest an cu Palme d’Or la Cannes, va fi prezentat în premieră bucureşteană la 24 septembrie, în cadrul Serii de film de la Institutul Cultural Român. Totodată vor fi proiectate şi peliculele scurte ale aceleiaşi case de producţie, Mandragora, “Joi” de Hadrian Marcu şi “Bricostory” de Andreea Păduraru. “Megatron”, cu o durată de 15 minute, îi are în distribuţie pe Gabriela Crişu şi Maxim Adrian Străinu. În “Joi” (30 de minute) joacă Mihaela Pintileasa şi Toma Cuzin, iar în “Bricostory” (21 minute) Tudor Aaron Istodor, Klara Tompa. (M. S.)

×
Subiecte în articol: arte