x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

19 Iul 2006   •   00:00
DEZMINTIRE - Oprah Winfrey nu e lesbiana
Oprah Winfrey (foto), vedeta incontestabila a talk show-ului din Statele Unite, a dezmintit zvonurile despre relatia "prea intima" pe care ar avea-o cu cea mai buna prietena a ei, Gayle King, declarand ca nu este lesbiana. In editia din luna august a revistei O, The Oprah Magazine, starul tv a declarat ca unii oameni au inteles gresit relatia de prietenie de peste 30 de ani pe care o are cu Gayle King, un editor al revistei, impreuna cu care Winfrey apare des in public.

PESTE HOTARE - Porumboiu, in Marea Britanie
Filmul "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu, castigatorul a doua premii la Cannes, va fi distribuit in cinematografele britanice. Marea Britanie se alatura astfel tarilor unde lungmetrajul romanesc de debut va putea fi vazut. Imediat dupa Festivalul de la Cannes, firma The Coproduction Office, care se ocupa de vanzarile internationale ale filmului, a anuntat ca va distribui filmul in Italia, Franta, Olanda, Suedia, Austria, Brazilia, Norvegia, Danemarca. "A fost sau n-a fost?", un film scris, regizat si produs de Corneliu Porumboiu, a castigat Camera d’Or pentru debut si Premiul Label Europa Cinema la Cannes, si trei premii, inclusiv Trofeul Transilvania, la TIFF-ul clujean.

FESTIVAL - Film romanesc la Sarajevo
Dupa premiera mondiala de la Festivalul de la Locarno, "Hartia va fi albastra", in regia lui Radu Muntean, va participa la competitia internationala a Festivalului de la Sarajevo. Cel de-al doilea lungmetraj al autorului "Furiei" a fost selectionat atat la cea de-a 59-a editie a festivalului din Elvetia (2-12 august), cat si la editia a 12-a a evenimentului din Bosnia-Hertegovina (18-26 august). "Hartia va fi albastra", o coproductie Multimedia Est si Antena 1, concureaza pentru Leoparzii de Aur, Argint sau Bronz cu alte 20 de filme. De asemenea, "Hartia va fi albastra" se numara printre cele mai bune 12 filme din regiunea balcanica, aflate in competitie la Sarajevo.

BOXOFFICE - Scraty, peste Da Vinci
In acest moment, "Ice age 2" e cel mai vizionat film din Romania. Cu peste 105.000 de spectatori, filmul de desene animate devanseaza "Codul lui Da Vinci", care a fost vizionat de numai 76.000 de persoane. Pe locul al treilea in clasamentul oferit de www.cinemagia.ro se afla un alt film pentru copii, "Cronicile din Narnia".

×
Subiecte în articol: arte