x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

08 Mai 2006   •   00:00
DUSMANUL DE ACASA. Maria Dragomiroiu si Maria Buza vor fi prezente astazi in studioul "De 3 X femeie" pentru a vorbi despre problema ridicata de un telefilm din cadrul emisiunii: cat de mult te poti insela in privinta partenerului de viata. De la ora 21:30, Acasa va difuza in cadrul emisiunii "De 3 X femeie" filmul "Dusmanul din casa", o productie MediaPro Pictures. Gazda emisiunii, Mihaela Tatu, va discuta cu Maria Dragomiroiu, Maria Buza, Ioana Flora, Narcisa Suciu, psihologii Emilia Porfireanu, Adrian Vulpescu despre cum poate reactiona o persoana cand partenerul de viata se dovedeste altfel decat la inceput.

NIHIL SINE DEO. TVR 1 va difuza marti, 9 mai, de la ora 23:10, documentarul "Nihil Sine Deo", o productie consacrata implinirii a 140 de ani de la fondarea Dinastiei Regale Romane si a 125 de ani de la proclamarea Regatului Roman. Documentarul se constituie intr-o evocare a celor patru regi care au suit pe Tronul Romaniei, continand exceptionale documente din Arhiva de Film, marturii ale M.S. Regele Mihai, M.S. Regina Ana, A.S.R. Principesa Margareta, A.S. Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, comentarii ale istoricilor Neagu Djuvara si Ioan Scurtu. Prezentat in avanpremiera, la sala de teatru a Palatului Cotroceni, documentarul poarta semnatura realizatoarei Marilena Rotaru. (S.S.E.)

VIZITE GRATUITE. Dupa Muzeul National de Arta al Romaniei si Muzeul K.H. Zambaccian, Muzeul Colectiilor de Arta da si el startul unui program pentru publicul adult: "Vizita de la ora cinci", ce consta in prezentarea muzeului cu ghidaj gratuit. In zilele de 9, 16 si 23 mai, de la ora 17:00, bucurestenii sunt invitati sa descopere muzeul ce reuneste importante colectii de arta donate de-a lungul anilor de colectionari care au constituit in Romania, incepand din perioada interbelica, o veritabila institutie culturala.

FESTIVALUL TRIBECA. Un documentar despre razboiul din Irak si un film despre consecintele de durata ale unui razboi de acum peste doua decenii asupra vietii soldatilor au castigat cele mai importante premii ale Festivalului Tribeca de la New York. "War Tapes", filmat de soldati ai Garzii Nationale in Irak, a obtinut premiul pentru cel mai bun documentar, in timp ce cel mai bun film de fictiune a fost considerat "Blessed by Fire", o productie argentiniana despre razboiul cu Marea Britanie din 1982 pentru Insulele Falkland.

DIN NOU "RUSH HOUR". Actorii Chris Tucker si Jackie Chan, precum si regizorul Brett Ratner se pregatesc sa-si petreaca vara la Paris, pe platourile de filmare ale celei de-a treia pelicule din seria "Rush Hour". Cel de-al doilea film al seriei, "Rush Hour 2", a inregistrat incasari in valoare de 350 milioane de dolari din intreaga lume.

×
Subiecte în articol: arte