x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

05 Mai 2006   •   00:00
DOCUMENTAR. Vineri, de la ora 23:20, sub genericul "Documentarele Realitatii", debuteaza seria "Dincolo de realitate". Fiecare dintre cele patru episoade de 30 de minute, difuzate saptamanal, prezinta expeditia realizata de Dan Chisu in Peru, cu scopul de a patrunde in asezarile in care traiesc shamanii si de a lua parte la ritualurile acestora. Peru este una dintre tarile Americii de Sud cu profunde conotatii istorice, una dintre "curiozitati" fiind shamanii si practicile lor. Oriunde in lume, shamanii sunt considerati in egala masura tamaduitori, clarvazatori, conducatori spirituali ai comunitatii in care traiesc si, in unele locuri, chiar preoti. (A.V.P.)

LANSARE. La un an de la aparitia pe piata romaneasca, revista Top Gear lanseaza o noua sectiune permanenta de 48 de pagini: TG2. Daca Top Gear simte diferit masinile pe care le visam cu totii, TG2 prezinta adevarata fata a parcului auto din Romania, pentru ca sunt date in vileag adevaratele naravuri ale masinilor noastre. Cele mai pertinente concluzii ale utilizatorilor din tara noastra sunt grupate in cel mai dur test de anduranta posibil: cel al cititorilor. In plus, TG2 aduna toate masinile importate in Romania in cel mai complet ghid de preturi de pe piata. (A.V.P.)

PREMII PENTRU AMATORI. Fotografiile sau filmuletele video realizate de amatori in timpul unor evenimente care reprezinta subiecte de stiri vor fi in curand recompensate cu premii, autorii acestora urmand sa primeasca o recunoastere publica a contributiei lor, informeaza BBC News. Premiul "Citizen Journalism" va fi acordat persoanelor care au contribuit cu imagini importante pentru jurnalele de stiri si a fost creat pentru ca foarte multi oameni au trimis presei fotografii sau filmulete valoroase. "Jurnalistii amatori" se pot inscrie in aceasta competitie pana la 30 iunie, fiind deschisa oricarei persoane care a realizat filmulete sau fotografii ce au aparut in presa scrisa, presa online sau care au fost difuzate la televiziuni in ultimele 12 luni. Castigatorul va fi anuntat pe 16 iulie. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte